Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '13

 
Kategori
İnternet
 

İnternet'teki Ağlar ve Organizasyonlar

İnternet sayesinde sadece parmaklarımızın çalışmasıyla dünyanın bir ucuna gidebilmemiz artık çok mümkün ancak internet ile yapabileceklerimiz sadece bununla sınırlı değil. Çoğumuz düşündüğümüz şeyleri en kolay ve en hızlı şekilde gerçekleştirmek için çeşitli yöntem ve araçlara yönelir; bunlardan bazılarını uygular ya da kullanırız. Bunlardan bir tanesi ve en çok kullanılanı da internet. En basit haliyle karşımıza çıkan bir pencerede bir web sitesi yardımıyla çok farklı milyonlarca işlemi gerçekleştirebiliriz. Ayrıca internetten çalışarak gelir de elde edebilrsiniz.

Muhtemelen birçoklarımız düşünmüş ancak nasıl olacağını bulamamış ya da bilememişlerdir.Aslında internet üzerinden para kazanmak her yerde yazmayan bazı mesleki pratik ve tecrübeden oluşmaktadır. Dolayısıyla da deneyimli birkaç internet girişimcisini tanımanız gerekmektedir. Ancak bazı mesleklerde durum daha kolaydır. Ancak doğru olanı tercih edebilmek adına sizlerin hangi sektörde ya da meslek alanında internet üzerinde para kazanabileceğinizi kısacası yeteneklerinizi iyi tahlil etmeniz gerekir.

Dünyada milyonlarca insan internetten ek gelir elde etmek için çok farklı yöntemleri deniyorlar. Bunların içerisinde en popüler olanları satış ağırlıklı meslek alanlarıdır. Kısacası firmaların ürünlerinin satış, pazarlama, reklam ve tanıtımına yönelik faaliyetlerden oluşan bu iş kolları en fazla para kazandıran alanlar oldukları için firmaların işleri de bu sayede kolaylaşmış olmaktadır.

Satış kanalında yer alan işler içerisinde network sistemleri ve firmaların kendi satış kanalları bulunmaktadır. Bu yüzden ağ yapılanmaları içerisinde bir nevi satış danışmanı gibi pazarlama ve satış işine direkt olarak girebilirsiniz. Ancak internet üzerinden yapılan bu pazarlama ve satış için distribütörlük almanız gerekmektedir.

Farklı firmaların oluşturdukları networklere üye olarak bu networklerin birer distribütörü olmanız işe başlamanız için ön koşuldur. Bununla birlikte yine bu satış dalları içerisinde yer alan affiliate ağları bulunmaktadır ki; bunlar da ortaklık ağlarıdır. Bu ağlar içerisinde yer almak istiyorsanız da satış ortağı olmanız gerekmektedir. Distribütörlük aldığınız zaman bir network girişimcisi olarak tüm kazançlarınız satışlardan ve yaptığınız üyeliklerden sağlanır. Satışlardan pay alırken; sisteme üye kazandırdıkça belirli bir ödeme alırsınız. Oysa satış ortaklığında satıştan elde edilen kardan pay alırsınız. Kısacası elinizi geçen ücret komisyon olacaktır. İkisinin de temeli satış olmasına rağmen çalışma biçimleri ve sistemleri bir miktar farklılık göstermektedir.

Örneğin network girişimcisi olduğunuzda direkt olarak sahada ya da internet üzerinde müşterilerle muhattap olmanız gerekmektedir ki; satış yapabilesiniz. Dolayısıyla da satışlardan sağlanacak olan kardan pay alabilesiniz. Ancak satış ortaklığında sistem farklı işlemektedir. Satış ortağı olduktan sonra herhangi bir müşteriyle muhattap olmazsınız. Çünkü tek yapmanız gereken iş internetten en fazla arananları bularak; bu aranan materyaller üzerinden satış yapılan sanal mekana müşterileri yönlendirmektir.

Görüldüğü gibi iki farklı sistemin iki farklı satış hedefli kolu da farklı kazanç miktarları elde etmenizi sağlayabilir. Bu işlerden üst seviyede gelir elde etmek isityorsanız; bir web sitesi kurmanız kazançlarınızı büyütmeniz anlamına gelecektir. Site sayesinde satışlarınızı arttırabilir ve satış ortaklığı sayınızı büyütebilirsiniz. Bununla birlikte farklı firmaların reklam ve tanıtımlarını yaparak; bunlardan da ciddi kazançlar elde edebilmeniz site sayesinde mümkündür.

Satıştan en fazla kazanacağınız bir diğer alan ise; sanal bir mağaza kurmanızdır. Kısacası bir web sitesi almanız ve büyük firmalardan birinin bayisi olmanızdır. Böylece markalaşmış kuruluşların bir internet şubesi olarak görev yaparsınız. Fiziki mekanda yer alan bir çok mağaza gibi giderleriniz olmaz. İşçi çalıştırmak durumunda kalmazsınız. Satışlar için satış danışmanına ihtiyacınız olmayacaktır. Tek yapmanız gereken ürün tanıtım ve satışlarının yer aldığı bir sanal mağaza yani web sitesi kurmaktır. Direkt olarak satışları yapabileceğiniz bu site sayesinde tıpkı bir mağaza müdürü gibi kendi işinizi yapabileceksiniz.

Satış üzerine şekillenen işlerin yanı sıra internette yapılabilecek daha birçok alanda meslek ve iş bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi edebi alanlardaki anlatım gücünüzün yüksekliği ile ilgili olan metin yazarlıkları ve editörlüklerdir. Sanal boyutta yayınlanan dergi, gazete ya da diğer yayımlar için hazırlanan veyahut firmaların reklam ve tanıtımları amacıyla yazılan metinlerden ücret elde edebilirsiniz. Kendi metinlerinizin bu alanlarda yayımlanmasıyla internetten ve bulunduğunuz yerden para kazanmanız oldukça kolay. İnternetten para kazanma yöntemleri içerisinde yine bu sanal alanda düzenlenen farklı yarışmalara katılmak da bulunmaktadır.

 
Toplam blog
: 3
: 3493
Kayıt tarihi
: 23.11.11
 
 

Uzun yıllardır internet sektöründe çalışıyorum. Artık hayat sanki internette ve sosyal platformla..