Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '06

 
Kategori
İnternet
 

Internet’ten para kazananlar - Reklam

Internet’ten para kazananlar - Reklam
 

Internet’ ten para kazanma konusunda çeşitli şehir efsaneleri mevcuttur. Bir kısım “ oturduğun para kazandığını ” düşünürken bir kısım ise “ hayatta para kazanılmaz” diye düşünür.

Şimdi size SADECE Google reklamlarını kullanarak kazanılan paralardan bahsedeceğim. Bu sitelerin diğer reklam yöntemlerini kullanarak daha fazla gelir elde ettiklerini unutmamanızı belirtmek istiyorum.

1: Markus Frind: PlentyOfFish.com – internetteki en büyük bedava online buluşma sitesi ile ayda 300,000 ABD doları kazanıyor. Aylık sayfa görüntülenme sayısı 500 milyonu bulan sitesini evden yönetiyor. Yüzlerce insan çalışmıyor sadece kız arkadaşı müşteri epostalarını yanıtlıyor. Tüm kodunu kendisi yazmış ve 4 makinede çalışıyor.

2: Kevin Rose: Digg.com – 2004 yılının Aralık ayında sadece 1000 USD ile kurduğu sitesi şu anda aylık 250,000 ABD doları reklam geliri getiriyor. Aylık 200 milyon sayfa görüntülenmesine ve 400.000 üyeye sahip.

3: Jeremy Shoemaker – shoemoney.com – Internetten pazarlama konusunda uzmanlaşan sitenin aylık reklam kazancı 140,000 ABD doları. Jeremy, google reklam uzmanı.

4: Jason Calacanis: Weblogs, Inc. – Blog kavramının babası Weblogs’u AOL’ye (Amercan Online – Amerika’nın en büyük internet erişim firması) 25 milyon ABD dolarına sattıktan sonra şu anda aylık reklam geliri 120,000 ABD doları civarında.

5: David Miles Jr. & Kato Leonard – freeweblayouts.net – sitelerinde myspace.com’da kullanılabilecek temalar satarak ayda 100,000 ABD dolarlık bir reklam gelirine ulaştılar.

6: Tim Carter: AskTheBuilder.com – Aslında tesisatçı ve marangoz olan Tim Carter’ın radyo şov’u ve bazı televizyonlarda da programları var. Sitesi ayda 30,000 ABD doları gibi bir reklam geliri elde edebiliyor.

7: Shawn Hogan – DigitalPoint.com ile ayda 10,000 ABD doları reklam geliri elde ediyor.

Eğer benim burada atladığım ve sizlerin bildiği başka örnekler var ise yorum olarak göndermesini rica ediyorum.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..