Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '12

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

İnternet'ten Tatil satın alırken bunlara dikkat edin!

İnternet'ten Tatil satın alırken bunlara dikkat edin!
 

Görünüşe aldanmayın!


Sosyal medya gücü doğru kullanılırsa çok faydalı bir mecra. İyilik için kullanılabilecek çok güçlü bir silah. Yaşadığınız bir sıkıntıyı ya da dolandırıcılığı aynı anda binlerce kişiye duyurabilir belki de aynı şeyi yaşayacak kişilerin mağduriyetini engelleyebiliyorsunuz , bu açıdan çok iyi. Milliyet blog bu konuda hızla marka olarak bir farkındalık yarattı bunu da önemsemek lazım.

Bugün on binlerce kişinin başını yakan, canını sıkan ve herkesin başına gelmesi de muhtemel bir yasal dolandırıcılık yönteminden bahsederek bilgi paylaşacağım. Konu, internet'ten tatil satın almak. Herkesin bildiği gibi günümüz insanı artık burnunun dibindeki bakkala , restorana bile gitmiyor. Tıkla gelsin. Tatil satın almak da böyle. Giriyorsun siteye bakıyorsun resimlere, bilgilerine ; giden müşteri yorumlarına bakıyorsun hatta kart bilgilerini girip tıkladın mı işlem tamamdır. Tamamdır ama sektörde güçlü, kurumsal, marka olmuş bir yere değil de tezgahı açmış elini ovuşturan bir siteye düşerseniz tatile değil cehenneme , keyfe değil sinir strese buyur etmiş oluyorsunuz.

Bu yaz Kemer Naturland'da tatil yapmaya gittik daha dördüncü gün kaçarak çıkmak zorunda kaldık. Çünkü tesisin üzerinde alacaklılar haciz koymuş. tesis elli dönüm ulaşımı sağlayan araçlar kaldırılmış. Asansör sayısı 1 , elektrik gidiyor diyerek. Her şey dahil demişler ama herkes içemesin içkisini diye oturacak masaları kaldırmışlar; bir kaç rus dışında ayakta içki içen insan da yoktu zaten. odalarda eşyalar kırık, değiştirmek için gelen giden de olmadı. Eşyaları tesise girerken kendin odaya taşıyorsun çıkarken kendin odadan taşıyorsun çünkü araçları yok, elemanları az. lobide ağlayan rus turist kadınlar. Ülkemiz adına utanç verici. Yemekleri yemek mümkün değil. ''Meşhur Türk mutfağı '' demiyormuyuz güler misin ağlar mısın?

Uzatmadan ana konuya geleyim. on binin üzerinde insan bir internet acentası tarafından magdur edilmiş. Nasıl olmuş derseniz? 2 şekilde. Ya resimlere yorumlara bakıp gittiğiniz otelin resim ve yorumlarla ilgisi yok. Yani ufaktan dolandırılmış oluyorsunuz. Ya da gittiğiniz otel ya da tesisde rezervasyonunuz bile gözükmüyor. Şimdi sezonda 15.000 kişiden ortalama 1.000 dolar alan bu tür internet tatil firmaları sonra ne mi yapıyor? onlar cebine 15.000.000( on beş milyon doları) koyuyor. siz türsab, bakanlık, mahkeme falan derken sinir hastasI oluyorsunuz şansınız varsa 1 yıl sonra paranızın yarısını belki alırsınız. Ben Türsab'a yazı yazdım cevap gelmedi. Bakanlığa yazdım cevap gelmedi. En iyisi işi baştan sıkı tutmak. Kesinlikle internet'ten bu tarz bilinmeyen yerlerden tatil almamak.

Bu sitelerdeki resimler tesisin şu an ki halini yansıtmıyor ve yorumlar sahte yorumlar. Hepsi güzel ve şahane anlatılıyor. Siz kendi yorumunuzu girince site '' hata'' veriyor.

Siz siz olun marka olmayan bilmediğiniz mecradan tatil diye dert satın almayın. Tatil gibi günler , sağlıklı bir ömür dilerim

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..