Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '14

 
Kategori
Blog
 

İnternet ve medya

İnternet ve medya
 

Yıllardır olduğu gibi bugün de bazı yazarlarımız üfürüp duruyorlar, hep aynı terane: Ah şu insanoğlu! Bunlara göre her şey düzgün, dünya ve dünya hayatı dört dörtlük, dinler, inançlar, töreler kusursuz, tek hatalı insan. Bu üfürmeci yazarlar aslında bazı şeylerin kölesi. Yani özgür değiller. Dine, dindara karşı yanlış uygulanıyor olsa bile laf söyleyemezler. Ülkelerin düzenini eleştiremezler. Eğitim sistemi beş kuruş etmez laf söyleyemezler. Öğretmen kutsaldır; kötü olan dersine çalışmayan tembel öğrencidir. Atatürk’e, Cumhuriyete laf edemez, bayrağa karşı konuşamazlar. Türkçeyi eleştiremezler, Türkçeyi hâşâ Allah icat etmiştir.

Bunlar bol bol üfürürler… İyilik masalları, kötülük hikâyeleri… Oku oku bitmez. Satırları öyle işlerler ki gözlerinizden yaşlar oluk oluk akar. Oysa konu hep aynıdır: Ebem eşti, tavuk deşti…

Türk kültürünün %70’i bunların elinde… Hep sorunlarımızı anlatırlar. O yana çevirirler, bu yana çevirirler aynı nakarat… Türkiye’nin yüzlerce sorununu binlerce yazıyla anlatıp dururlar. İbretle ve dehşetle baktım, bu binlerce yazının bir tanesinde bile ülke düzeninin sorunlara neden olduğunu kimse yazmamış. Hep Ali suçlu, Veli suçlu…

Devletin görevlisi, kanunu uyguluyor; adam napsın, görevini yerine getirmesin mi! Bu kanunları Allah mı yazdı! Birinizin kaleminden bile bu kanunlarla ilgili eleştiri okumadım. IŞİD’i suçlamak kolay; IŞİD’i bu hale getiren dinsel yapıya neden tek laf söyleyemiyorsunuz! Yüreğinizde pranga mı var, klavyeniz hacizli mi?

Milliyet Blog'da balon almaya parası olmayan çocuğun hikâyesini anlatan bin tane yazı çıkarayım size. Bu ülkede balon almaya parası olmayan milyonlarca çocuk olduğu için yazılarınız binlerce on binlerce okunuyor olabilir. Bu mu yani sizin yaratıcılığınız? Ben bu eskimiş yoksulluk hikâyelerini aşağı mahallenin kocakarısından da dinlerim. Sizin, bizim daha farklı bir yaratıcılık vizyonumuzun olması gerekmez mi?

Benim yazımı on kişi okudu, sizinkini bin kişi okumuş, aferin! Amacınız buysa bir kere daha aferin!

Yayıncının amacı çok okunan yazı, bol reklâm; ülke sorunları umurunda bile değil. Oysa Milliyet Bloğ Türkiye’yi ayağa kaldıran bir internet medya olabilir. Kimisi yazımı yayınlamadılar diye kapris yapıp gidiyor. Yayınlanmayan yazılar gerekçe olsaydı benim bu sitede bir gün bile durmamam gerekirdi; çünkü silinmiş-reddedilmiş yazı sayısında 650 rakamı var. Olsun yeniden yazarım. Kabul edilmezse başka yazarım. Bizler halk için buradayız, kapris yapmaya hakkımız olamaz!

Balon alamadığı için ağlayan çocuk balon alsın diye buradayız. Bizim keyfi davranma diye bir lüksümüz olamaz ki. Eğer kendimize aydın diyorsak halkı aydınlatmak görevimiz. Kesinlikle kendimizi kandırmayalım, çok okunan yazı iyi yazı demek değildir. Lütfen sorunları anlatmayınız artık, gına geldi; sorunları yaratan nedenlere yöneliniz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..