Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '14

 
Kategori
İnternet
 

İnternet yasağına bir tepki de Birleşmiş Milletlerden!..

İnternet yasağına bir tepki de Birleşmiş Milletlerden!..
 

İnternet yasaklarını ülke içinde savunanlar, ülke dışından gelen eleştirilere ne diyecekler bakalım?

İnternete Sansür getirmediklerini, interneti kontrol altına aldıklarını söyleyen Başbakan’a bir tepki de Birleşmiş Milletlerden!

BM Cenevre Ofisi'ndeki basın toplantısında konuşan Colville, "Türk parlamentosunun internetin kullanımıyla ilgili geçen hafta yaptığı yasal düzenlemenin özellikle fikir ve ifade özgürlüğü ile özel hayatın gizliliği hakkını ihlal gibi insan hakları ihlallerine yol açabileceği kaygısını taşıyoruz" dedi.

Bildiğiniz gibi 6518 sayılı son yasal değişiklikle Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) herhangi bir mahkeme kararı olmadan web sitelerine erişimin engellenmesi yetkisi verilmişti.

Yasa halen Cumhurbaşkanının onayı için köşkte bulunuyor.

Colville; TBMM'den geçen yasanın bu haliyle Türkiye'nin insan hakları alanındaki uluslararası yükümlülükleriyle uyumlu olmadığını ifade edip, Türk yetkilileri 5651 ve 6518 sayılı yasaları gözden geçirmeye çağırdı.

Şimdi sıra Sayın Başbakan’da!

Sayın Başbakan, “Ey Birleşmiş Milletler, siz kimsiniz ki, bizim kontrol altına alıp, halkımızı ahlaksızlıklardan koruduğumuz İnternet Yasası için laf söylüyorsunuz. Biz özgür ve güçlü bir ülkeyiz. Çevremizdeki ülkelere, uyguladığımız “İleri Demokrasi” sayesinde örnek oluşturuyoruz” diyebilecek mi?

Gerçi, AB Komisyonu Üyesi Füle'nin "Türkiye AB müzakere süreci ve siyasi kriterlerle ilgili yasa çıkarmadan önce AB Komisyonu'na danışmalı." Sözüne bir cevap vermedi.

Sayın Başbakan’ın yerine AB’den sorumlu bakanımız, hemşerim Mevlüt Çavuşoğlu cevap vererek, ne kadar özgür bir ülke olduğumuzu hatırlattı.

Gördüğünüz gibi ülkemizde özgürlüklerde sınır yok! Sınır olmayınca kimin ne yapacağını merak eden yöneticilerimiz, halkı kontrol altına alıp, toplumumuzu ahlaksızlıklardan koruyorlar.

Bu arada mahkeme kararı ile operasyonlara getirilen yasaklar, halkın ne olup bittiğini anlamaya fırsat vermeden, sanıklara tahliyeler peş peşe gelmeye başladı. Oysa ülkenin vatanseverleri yıllardan beri içeride, suçlarını bile bilmeden yatıyorlar.

Neymiş?

“İleri demokrasi” ayakkabı kutularının içi dolu olanlara işliyormuş!..

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..