Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '17

 
Kategori
İnternet
 

İnterneti Nasıl Verimli Kullanırız?

İnterneti Nasıl Verimli Kullanırız?
 

İnternet Kullanımı


Belki de yüzyılın en büyük icatlarından biridir İnternet. Özellikle akıllı telefon kullanımın artmasıyla birlikte İnternet kullanımı da en zirve dönemlerini yaşıyor. Resmi rakamlara göre ülkemizde on haneden sekizinde İnternet var ve büyük çoğunlukla da mobil İnternet kullanılıyor. Yaşamımızın her alanına giren İnternet ile alışkanlıklarımız da değişti. Alışverişlerimizi İnternet’ten yapıyoruz, filmleri dizileri televizyondan değil İnternet’ten izliyoruz, uzaktan eğitim alıyoruz, kitap okuyoruz. Günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen İnternet’i nasıl verimli kullanırız, bilgisayar veya telefon başında nasıl saatlerimizi harcamayız öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki önerilerimize kulak verin.

1.      Sınırlar koyun, plan yapın:Bilgisayar başına oturmadan önce kaç saat çalışacağınızı sınırlayın. Örneğin 2 saat çalışıp yarım saat dinleneceğim gibi. Böylelikle saatlerce amaçsız bir şekilde İnternet’te sörf yapmazsınız. Saatleri sınırlamanın yanında neler yapacağınızı da önceden planlamanız verimli bir çalışma sağlar.

2.      Pomodoro tekniğini uygulayın: Tek oturumla 2 saat bilgisayar başında oturmak sizi yoruyorsa Pomodoro tekniğini uygulayabilirsiniz. Nedir bu teknik? 25 dakika işe odaklanarak çalışma, sonrasında 5 dakika kısa bir ara, bu şekilde 1 pomodoro elde etmiş olacaksınız. Toplam 4 Pomodoro sonunda bu sefer en az 15 dakikalık uzun bir ara verin. Bu şekilde İnternet kullanımınızı daha verimli hale getirebilirsiniz. Bu teknik için bir zamanlayıcı kurabileceğiniz gibi bazı web sitelerinden de yararlanabilirsiniz.

3.      Sık Kullanılanlar listesi yapın: İnternet’te amaçsızca sörf yapmanızı engellemek için her zaman ziyaret ettiğiniz siteleri kullandığınız tarayıcıda sık kulanınlar alanına ekleyebiliriniz. Böylelikle amacınıza uygun ve verimli bir kullanım yapmış olursunuz. Sık kullanınlara eklenen web sitelerini kategorilerine göre ve ziyaret etme sıklığınıza göre ayırabilirsiniz. Bazı siteleri her gün ziyaret edersiniz bazı siteleri ise haftalık veya aylık.

4.      Alternatif arama motorlarını kullanın: Hemen hemen herkesin bilgisayarında ana sayfası Google’dır. Hatta Google’ı göremeyenler İnternet yok bile diyebilir. Her ne kadar Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olsa da bazen istediğiniz bilgiye sizi ulaştırmıyor. Bu nedenle Yandex veya Bing gibi arama motorlarını kullanabilirsiniz. Yandex veya Bing bazen öyle sonuçlar verir ki siz bile çok şaşırırsınız. Böylelikle aradığınız bilgiye ulaşamadığınız için saatlerce Google ile mücadele etmekten kurtulmuş olursunuz.

5.      Faydalı içeriğe yoğunlaşın: İnternet’te bugün en çok tüketilen içerik video içeriğidir. Saatlerce Youttube’da eğlenceli videolar seyretmeniz size hiçbir şey kazandırmayacaktır. Youtube öyle zengin bir platformdur ki yabancı dil öğrenmeden, robot yapmaya, güvercin yetiştiriciliğinden evdeki atık malzemelerden yeni ürünler yapmaya kadar bir çok şeyi öğrenebilirsiniz.

                6.     Sosyal medyada ölçüyü kaçırmayın: Çoğu kişinin en çok zaman harcadığı yerdir sosyal medya. Otobüste, metroda işe giderken zaman geçirmek için sosyal medya kullanımı kabul edilebilir bir şeydir. Fakat derste, camide, ailemizle veya arkadaşlarla birlikte iken kullanımı sosyallikten çok asosyalliği gösteren bir davranıştır. Sosyal medya kullanımında kendinize sınır koymanız sağlıklı bir davranış olacaktır.



 

 
Toplam blog
: 5
: 1254
Kayıt tarihi
: 18.06.17
 
 

1993 yılında Beykoz'da doğdu. Kocaeli Üniversitesi Radyo TV Sinema lisans programından mezun oldu..