Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '11

 
Kategori
İnternet
 

İnternetime dokunma!

İnternetime dokunma!
 

''Sansür çare mi? 

''İnternetime dokunma'' yürüyüşüne İstanbul'da 40 bin kişi katıldı.Tünel'den Taksim'e kadar caddeler, hınca hınç doldu. Aynı yürüyüş 21 ilde saat 14.00'te başladı. Bilgi ve Teknoloji Kurumunun hazırladığı, ''İnternetin Güvenli Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar Yönetmeliği''nin 22 Ağustosta yürürlüğe girecek olması, internet kullanıcılarının bunu ''İnternet Sansürü'' olarak düşünmeleri, protestolara neden oldu. 

İnternette 4 filtre oluşturulacak, ''Aile'', ''Çocuk'', ''Yurt içi'' ve ''Standart'', ve bunun kıstaslarını Bilgi Teknolojileri İletişim Kurulu, belirliyecek.Taşınan pankratlarda göze çarpan slagonlardan bazıları şöyleydi. ''Özgür İnternet İstiyoruz'', ''Çocukları Filtre Değil Aile Korur'', ''Devlet Sansürü, Gerçeklerden Korur'', ''Sansür Yok, Şifre Yok, Yalandan Bıktık''. 

Sansür hiçbir zaman çare olmamıştır. Bunun örneklerini çok gördük, hele demokratik bir ülke olduğunuzu söylüyorsanız. Zararlı yayınlardan, çocukları gençleri, korumak istiyorsak bunun bunun yolu kıstlamak olmadığını bilmemiz gerekir. Aileyi eğitmekle işe başlayabiliriz. Tv. Kanallarında eğitici, öğretici proğramlara ağırlık verebiliriz. Çocuk kanallarını geliştirebilir, ilgi çekici hale getirebiliriz. 

Sansüre son örnek Ahmet Şık'ın basılmıyan ''İmamın Ordusu'' adlı kitabı önümüzde dururken, yeni yasaklamalar koymak bugün yaşadığımız dünya ile bağdaşmamaktadır. İnternet kullanımı ile ilgili ''Bileşim Suçları'' yasasının düzenlenmesi, insanların madur duruma düşmelerinin önlenmesi, kaset skandalları gibi insan haysiyetiyle bağdaşmıyan çirkinliklerin önüne geçilmesi gibi değişiklikler yapılması akla daha yatkın gelmektedir. 

Güven bunalımının derinleştirilmesi, kimsenin yararına olmıyacaktır. 

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..