Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '12

 
Kategori
İnternet
 

İnternetimiz ne kadar hızlı?

İnternetimiz ne kadar hızlı?
 

ABD yakında bizim iletişim ağını bombalarsa hiç kimse şaşırmasın!

Küçük bir Amerika olma hayalleri kurarken, bir konuda olsun Amerika’yı geride bırakmak onurlarına dokunur her halde.

Amerika, Almanya, Hollanda, İtalya bize nasıl kızmasın!

Dünya Bankası'nın açıkladığı  Mobil Gelişim 2012 (Maximizing Mobile) raporu, son dönemlerde TV reklamlarında da iddia edildiği gibi Türkiye'nin 1.771 kbit/s'lik mobil internet hızıyla ABD, Hollanda, Almanya ve İtalya gibi gelişmiş ekonomilerden daha iyi bir bağlantı hızına sahip olduğunu gösteriyor.

Değerlendirmeye alınan ülkelerden; İngiltere 4.009 kbit/s ile en hızlı mobil internetine sahipken, bu ülkeyi 2.903 kbit/s hızla Avusturya,  takip ediyor.

Kişi başı aylık data kullanıma bakıldığında da Türkiye 203 MB ile, ortalama 47 MB kullanan ABD ve 93 MB kullanan Almanya'nın çok ilerisinde bulunuyor.

Raporda ayrıca cep telefonu kullanıcılarının davranışlarına da yer verilmiş.

Türk kullanıcıların yüzde 64'ü sık bir şekilde kısa mesaj attıklarını, yüzde 44'ü fotoğraf ve video çektiğini, yüzde 22'si ise internete girdiğini belirtmiş.  

Rapora göre cep telefonu abonesi artışı 2000 yılında gelişmiş ülkelerde yüzde 71, gelişen ekonomilerde ise yüzde 29 seviyesindeydi. 2010'a gelindiğinde ise bu oranın yüzde 77 ve yüzde 23 şeklinde gelişmekte olan ülkeler lehine döndüğünü gösteriyor.

Mobil Gelişim 2012'ye göre dünya nüfusunun yüzde 90'ı cep telefonlarının kapsama alanında ve her 4 insandan üçü bir cep telefonuna ulaşma imkânına sahip.  

Raporda cep telefonu kullanıcılarının giderek daha fazla sosyal medyada vakit geçirdiğine ve hatta bu alışkanlığın Arap Baharı’na yaptığı katkıya vurguda bulunuluyor.  

2010’un mart ayında günde ortalama 50 milyon twit atılırken,2012’ye geldiğimizde bu rakam 340 milyon adede çıkmış durumda.

Görüldüğü gibi ülkemizin gelişimi, insanların teknolojik gelişimine ayak uyduramıyor. Bizi idare edenler, hep halkın gerisinde kalıyor!

Her ne kadar internet hızı bakımından ABD’yi geçsek de, halen ABD’nin taşeronluğunu yapıyoruz.

Böyle giderse, halktan birisi, yakında uzaya bir otel yapar ve bizi idare edenleri orada ağırlar!

Gerçi o zaman da karşılarına Silivri savcıları çıkar ve o girişimciyi sorgusuz sualsiz içeriye tıkar!

Ne diyelim? İşte ‘İleri demokrasi’ bu!..

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..