Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '16

 
Kategori
Eğitim
 

İnternetin eğitime faydaları ve zararları

İnternetin eğitime faydaları ve zararları
 

İnternetin Eğitime Faydaları ve Zararları


Dünyayı ayağımıza getiren, insan ürünü olan internetin faydaları saymakla bitmez, zararları da.

İnsan, ürettiği şeyin esiri olabilir mi?

Matrix filmindeki gibi ürettiğimiz makineler gün gelir de bizi ele geçirebilirler mi? Günümüzdeki internet kullanımını gördüğümüz için, bu tehlikenin olma olasılığı artıyor.

Halbuki iletişim araçlarından biri olarak kullanılan interneti tamamen faydalı işler için kullanabiliriz. Bunun kullanılabileceği en önemli sektörlerden biri şüphesiz eğitim.

Bilgiye ulaşmak, ödev yapmak, interaktif içeriklerden ders tekrarı yapmak, soru çözmek, konusunda uzman kişilere ulaşmak, özel ders almak için özel öğretmen aramak gibi işlevler internetin eğitime faydalarıdır. Sınırsız bilgi kaynağı ile öğretmenin verdiği bir araştırmayı yapmak, ödev hazırlamak için ilgili yazılımları kullanmak, tez hazırlamak için klasik yazma modellerinden faydalanmak internetin eğitime sunduğu katkılardır.

Peki çocuklarımız veya biz interneti sadece bu faydalı yönleriyle mi kullanıyoruz acaba?

Ne yazık ki hayır!

Ders çalışması gerektiği yerde sosyal medya sitelerinde gezinen, video, dizi veya film izleme sitelerinde vakit öldüren, oyun sitelerine bağımlılık derecesinde bağlanan yeni nesil, ne yazık ki internetin eğitime faydasından çok zararını ön plana çıkarıyorlar.

Bahsedilmesi gereken önemli bir husus da şöyle;

Bilgisayar, tablet veya telefon kullanabilmek adına, eğitimin hiçbir zaman ölmeyecek ana öğeleri olan kağıdı, kitabı, defteri ve kalemi bir kenara bırakan, ders anlatan sitelerde ders dinlemeyi, soruları ekrandan çözmeyi alışkanlık haline getiren bir nesil, gelecek nesillerin daha kötü olacağının sinyalidir.

Bu şekilde ders çalışan çocuklar, yarın bir gün herhangi bir merkezi sınavda karşılarına kağıttan sınav, kurşun kalem ve silgi geldiği zaman ne yapacak? "Bunları ekrana yansıtın, ben öyle çözebilirim" mi diyecek?

Bu yüzden interneti ek çalışma ve araştırma kaynağı olarak kullanmak, kullandırmak ve o şekilde özendirmek gerekmektedir.

 
Toplam blog
: 5
: 1795
Kayıt tarihi
: 22.07.16
 
 

Mesleğine aşık, öğrencilerini çooook seven bir edebiyat öğretmeni. Eğitimle ilgili yazılarla genç..