Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Internetine sahip çık

Internetine sahip çık
 

Bilişim/Bilgi/Tüketici Sivil Toplum Kuruluşları 10 Mart 2007 tarihli "İnternetine Sahip Çık" Bildirgesi yayınladı (1). “İnternetine Sahip Çık ... İnternet Yaşamdır” başlığıyla yayınlanan bildirgede “Türkiye İnterneti üzerinde kara bulutlar dolaşıyor.” denilirken Youtube’un kapatılması da değerlendiriliyor:

“Mahkeme kararıyla Youtube'un erişime kapatılması, ülkemizde interneti bekleyen tehlikeleri gözönüne seren talihsiz bir gelişme olmuştur. Bu interneti yasaklamakla; kitap toplatma, gazete/dergi yasaklamayı eşdeğer gören, internetin getirdiği değişimi kavrayamamanın bir tezahürüdür. Youtube yasaklanarak, söz konusu videoyu üretenler ve youtube değil, Türk halkını cezalandırılmaktadır. Öfkelendiğimiz bir video nedeniyle Youtube'u erişimi kapatmak, zararlı bulduğumuz bir kitap nedeniyle, milyonlarca kitaplı büyük bir kütüphaneyi kapatmaya benzemektedir.”

Youtube olayında yanlıştan geri dönüldü ve dün site erişime açıldı. Umarım bu durumdan Youtube da alması gereken dersi almıştır. Onlara ders verme adına geri kalmış bir Ortadoğu ülkesi konumuna düşmemeliydik (2).

Sivil toplum kuruluşlarının bu kampanyalarının yayınlandığı “org.tr” uzantılı iki siteden sözetmek istiyorum.

kampanya.org.tr sitesinde Bilişim/Bilgi Sivil Toplum Kuruluşları Kampanyaları duyuruluyor. Şu anda ana sayfada dört kampanya yürütülüyor. Desteklemek için formlar bulunuyor ve destekleyenler yayınlanıyor (3).

•“Telekomda Özel Tekele Hayır ! Tam Rekabet istiyoruz !” başlığıyla yayınlanan “Özel Tekel'e Hayır Serbestleşmeye Evet Kampanyası”
•“Çocuklar Ölmesin, Savaşı Durdurun Kampanyası” açıklamasında “İsrail'in Lübnan ve Filistinde yaptıklarını insanlık suçu olarak görüyor, İsrail ve ortakları ABD ve İngiltere’yi kınıyoruz. Bir an önce ateşkesin sağlanmasını talep ediyoruz.” deniliyor.
•“Kablo'da Tekele Hayır!” başlığıyla “Kabloda Serbestleşme Kampanyası”
•“İnternet Yaşamdır” sloganıyla “İnternetine Sahip Çık Kampanyası”

bt-stk.org.tr adresinin işlevi “Bilişim ya da kısa adıyla BT STK Platformu, Bilişim/Bilgi/İletişim ve ilintili Sivil Toplum Kuruluşları ve Oluşumlarının beraber hareket edebilmek amacıyla hızlı haberleşme için oluşturdukları bir platformdur.” Şeklinde açıklanmış (4).

Internetin gelişimi toplumsal örgütlenmenin yani STK’ların da önünü açıyor. STK’lar da Internet’e sahip çıkıyor.

(1) http://bt-stk.org.tr/internetim.html
(2) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=29268
(3) http://kampanya.org.tr
(4) http://bt-stk.org.tr

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..