Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '11

 
Kategori
İnternet
 

İnternette en çok para kazandıran işler

İnternette en çok para kazandıran işler
 

internetten para kazanma


İnternetin büyülü dünyasında gezinmek kimileri için eğlenceli kimileri için öğrenme ya da iş amaçlıdır. Sebebi ya da amacı ne olursa olsun internet kullanıcıları farklı bir sanal boyuta geçiş yapmaktadırlar. Bu boyutun insan sermayesini kendi içerisinde toplamasıyla da dünya üzerinde gerçekleşen işlem hacmi bakımından internet daha ön plandadır. Bunun en büyük nedenleri içerisinde küresel bir ağ yapısı olan internetin artık kitlesel boyutta bir ulaşım, erişim ve iletişim aracı olmasıdır.

Dünya üzerinde yer alan, iş dünyası aktörleri içerisinde de en önemlisi bu ulaşım ve kominikasyon boyutunun sebep olduğu maliyetlerin minimize edilmesidir. Bunun için de iş dünyasında yer alan aktörler interneti tercih etmektedirler. Ancak internetin iş dünyası tarafından tercih edilmesinin bir diğer sebebi de insan sermayesinin artık internette toplanıyor olmasıdır.

İnsanların gerek zaman sorunları gerekse de günlük iş yaşamları ve diğer koşturmacaları onları internetten işlem yapmaya yöneltmektedir. Bu da internetten alışverişin, yasal işlem ve eğlence gibi amaçlarla insanların işlem yapmaları demektir. Dolayısıyla artık küreselleşen dünya düzlemi içerisinde insanlar sanal boyuta taşınmakta ve peşlerinden gerek kamusal alanda yer alan sektörleri gerekse de özel sektörü internete sürüklemektedirler. Aslında etki tepki yasasının burada da işlediği söylenebilir.

Bunun yanı sıra oluşan ağ yapıları içerisinde yer alan farklı organizasyonlar da kendi içerisinde çok farklı örgüt kültürleri meydana getirmektedirler. Bu çerçevede gerek sosyal boyutta gerekse de ekonomik boyutta farklı organizasyon yapıları ve örgüt kültürleri görmek mümkündür.
Sosyal platformları kullanarak ekonomik alanda farklı işlemler yapabilirsiniz. Bununla birlikte ekonomik alandaki farklı işlemleriniz için sosyal platformlara kayabilirsiniz. Her ikisi cümlede esasında tek bir şeyi ifade etmektedir. Boyutlar arası geçiş sizlere kazanç sağlayacaktır.

Nasıl mı? Gelin hep birlikte bakalım.

İnternette farklı amaçları gerçekleştirmek ve çok çeşitli işlemleri uygulamak için gün içerisinde belirli aralıklarla bulunmaktayız. Dünya çalışma koşulları içerisinde de artık internet kullanımı yaygın hale geldiğinden özellikle iş yerinde daha yoğun kullandığımız internet sayesinde kazanç elde edebiliriz. Tüm dünya çapında bu anlamda ek iş yapanlar bulunmaktadır. Özellikle çalışma koşulları sebebiyle ek işler internet üzerinden aranmakta ve hatta işe alımlar da internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. İnternetten kazanç elde etmek için farklı yollar bulunmaktadır.

Bunlar içerisinde sosyal medya ya da iletişim araçlarını kullanarak para kazanmak, satış ortaklığı, network marketing, anket doldurarak para kazanmak, sanal mağazacılık yapmak, edebi alanlar ile satış kanallarına destek vermek gibi.

İnternet üzerinden yapılan işler görüldüğü gibi satış amaçlıdır. Bunun için de satış, pazarlama, reklam ve tanıtım gibi faaliyetler özellikle firmalar tarafından yürütülmektedir. Özel sektöre yönelik işlerin daha yoğun uygulandığı sanal ortamda sizlerin de iş bulması dolayısıyla kolaylaşmaktadır. Bu iş alanlarından birini seçerek hemen işe başlayabilirsiniz. Çünkü yapacağınız işler çok fazla zamanınızı almadan sizlerin ciddi kazançlar elde etmelerini sağlayacaktır. Şimdi gelin bu iş alanlarına yakından bakalım.

Öncelikle internetten para kazanma yöntemleri içerisinde en fazla kazandıran alan olan sanal mağazacılığa bakalım. Sanal mağazacılık sisteminde dükkan kirası, işçi maliyetleri ya da depo maliyetleri gibi gider kalemleriniz bulunmamaktadır. Sadece kazanca odaklı olarak iş yaparsınız. Ancak başlangıç sermayesi koymanız ve büyük firmaların bayiliğini alarak bu işe başlamanız daha fazla kazanmanız noktasında faydalı olacaktır.

Siparişleri internet üzerinden verecek olan kişileri oluşturmuş olduğunuz sanal mağazanıza davet ederek; işe başlayabilirsiniz. Bunun için de bir web sitesi kurmanız gerekmektedir. Kurduğunuz web sitesinde ürün tanıtım ve reklamlarını da yaparak kazancınızı ve satışlarınızı arttırmanız mümkündür. Daha sonrası ise sitenizde bulunan ürünlerin satılma sürecidir. Kısacası satışlarınızı internette yaparsınız. Ancak siz de bu ürünleri stoksuz bir şekilde elde edeceğinizden firmaya sipariş geçersiniz.

Böylece tedarik zinciri bir nevi tamamlanmış olur. Müşteriye ürün ulaştığında siz çoktan ödemenizi almış olursunuz. Dolayısıyla sanal mağazacılık ciddi kar elde edebilmek adına önemli bir iş alanıdır.
İnternetten para kazanma
sistemleri içerisinde bir diğer alan ise network girişimciliğidir. Networklar adından da anlaşılacağı üzere farklı ağ yapılarıdır. Bu ağ yapıları içerisinde siz de yerinizi alarak; işe başlayabilirsiniz. Ama öncelikle sistemin nasıl işlediğini ve sizlere nasıl kazanç olarak döndüğüne bir bakalım. Network sistemlerindeki organizasyon yapısı genel itibariyle hiyerarşik düzendedir. Bu yüzden en üstteki üye alttakilerin sponsorudur. Dolayısıyla satış gelirlerinden en fazla payı alan da sponsorlardır. Kısacası altınızdaki üye sayısı önemlidir. Ancak bu sistemlere üye olabilmek için üyelik formlarını doldurarak; üyelik ücretlerini ödemeniz gerekmektedir.

Üyelik ücretini ödedikten sonra satışlara odaklanabilirsiniz. Yapacağınız her satıştan kar payı alırsınız. Bu sebeple satış danışmanından temel olarak bir farkınız olmamakla birlikte distribütör niteliğinde çalışırsınız. Firmaların uluslararası pazarlara yayılmak için kullanmış oldukları network sistemleri içerisinde yer aldığınızda satışın dışında üye yapmanız da sizin için faydalıdır. Çünkü üye yaptıkça da belirli bir kazanç elde edersiniz. Elbette ki her network sistemi farklıdır. Bazılarında belirli bir üye sayısınız tamamladığınızda sürekli bir gelir elde ederken; bazılarında ise üye sayınız belirli bir seviyenin üstüne çıktığında aldığınız kar paylarının seviyeleri artar. Dolayısıyla siz bir network girişimcisi olacaksanız; yapacağınız işte attığınız her adımdan para kazanabilirsiniz.

İnternetteki bir diğer ağ yapılanmaları ise affiliate kanallarıdır. Affiliate marketing olarak adlandırılan bu ağ yapıları içerisinde temel hedef ürün satışına ortak olmaktır. Yani satışları arttırma amacıyla oluşturulan organizasyon biçimleridir. Satış ortaklığı olarak dilimize çevrilen bu terim aslında işin ne olduğunu da bizlere söylemektedir. Ancak satış ortaklığı işine girmek için belirli firmalarla anlaşarak; satış ortaklıklarını almanız şarttır. Bunun dışında farklı kanallar vasıtası ile bu satış kanalları içerisinde yer alabilirsiniz. Ancak bu işten elde edeceğiniz ücret komisyondur. Kısacası siz bir nevi komisyonculuk yapacaksınız. Ancak komisyon ücretleri yüksek firmaları tercih edenler bulunduğu gibi çok farklı komisyon oranları veren firmaların satış ortaklıklarını yapanlar da bulunmaktadır. Bu sayede firmalar satışlarını arttırmakta ve kar marjlarını yükseltmektedirler.

Farklı ürünlerin satışına yardımcı olmak için o ürünlere ilişkin görsel ve yazılı materyalleri bulmanız gerekmektedir. Bunları bulmak için de arama motorlarını kullanmanız şarttır. Çünkü insanların bu ürünlerle ilişkili olarak arama motorlarına en çok yazdıkları ya da arama motorlarında çıkan sonuçlarda en fazla inceledikleri görselleri bulmanız gerekecektir. Bunları bulduktan sonra yayınlamanız ya da yayınlatmanız internet üzerinden oldukça kolay olacaktır. yayın yaptığınız anahtar görsel öğe ve yazılı materyaller üzerinden bağlantı vererek; internet kullanıcıları satışın gerçekleştirildiği alanlara yönlendirmeniz gerekmektedir. Bu alanlarda müşteri ürünleri alıp almayacağına kendisi karar verecektir. Dolayısıyla müşteriyle muhattap olmaksızın kolaylıkla bir defaya mahsus sistemi kurmanız yeterli olacaktır. Bundan sonra kullanmış olduğunuz araçları güncellemeniz de sizlere daha fazla komisyon ve satış oranı sağlayacaktır.

Bu satış kanalları internet üzerinden gerçekleştiğinden internette bir web sitenizin olması sizler açısından daha fazla gelir demektir. Bu yüzden internetten ek gelir sağlamak ya da kendi işinizin başında olmak amacıyla bir web sitesi açabilir ve hemen işe başlayabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 6
: 1837
Kayıt tarihi
: 26.07.11
 
 

Bilkent Üniversitesi bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri öğrencisiyim. Web tasarım, grafike..