Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '17

 
Kategori
İnternet
 

İnternette Gerçekten Gerçekten Güvenli misiniz?

İnternette Gerçekten Gerçekten Güvenli misiniz?
 

İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte artan sosyal medya çılgınlığı ve İnternet kullanımı her geçen gün giderek daha da artıyor. Gündelik rutin işlerimizi bile İnternet üzerinden yaptığımız bugünlerde ne yazık ki İnternet kullanımında gözen kaçırdığımız bir nokta var: Güvenlik

 

Gelişen teknoloji ile birlikte güvenli internet kullanımı her ne kadar artsa da kötü amaçlı yazılımlar ve kişilerin geliştirdiği uygulamalar sayesinde güvenlik açıkları bulunmakta ve kişiler bilgiler çalınarak farklı ortamlarda kullanılmaktadır. İnternetteki güvenlik açıklarından dolayı yaşanan dolandırıcılık ve mağduriyet haberleri ile ne yazık ki her gün karşılaşmaktayız. Peki ne yapmalı?

 

-          Güvenli cihazlar kullanmak: İnternet güvenliği ve kişisel bilgilerinizi korumanın öncelikli koşulu güvenliği sağlanmış cihazlar kullanmaktır. Yabancı cihazlardan kişisel hesaplarda oturum açmak ve işlem yapmak güvenliğinizi tehdit eden en önemli unsurların başında gelmektedir. Kişisel cihazlardan oturum açmak ve gerekli güvenlik tedbirlerini almak bilgilerinizin çalınmasına engel olacak ilk ve en önemli unsurdur.

 

-          Güvenilirliğinden emin olmayan ortamlardan uzak durmak: Günümüzde birçok internet dolandırıcılığının temelinde bilinmeyen siteler veya güvenilir firmaların benzer siteleri oluşturularak yapılan tür gelmektedir. İnternet alışverişi veya bilgi paylaşımında doğru adresler üzerinden alışveriş yapılmalı, kaynağı bilinmeyen adresler üzerinde kesinlikle bilgi paylaşımı ve özel bilgiler kullanılmamalıdır. Çalıştığınız özel banka veya alışveriş sitesinin sizden istediği bilgiler dışında hiçbir bilginizi mevcut site haricinde girmemek güveliğiniz adına önemli bir tedbirdir.

 

-          Mail yolu ile gelen kötü amaçlı yazılımlar: Kişisel bilgilerinizi korumak adına özel mail kutunuza gelen maillerin kaynağından emin olmalı ve benzer veya tanımadığınız site yönlendirmelerinde kesinlikle kişisel bilgilerinizi paylaşmamalısınız. Özellikle kampanya veya çekiliş gibi kişiyi cezp edici içerikli maillerle gelen linkler ne yazık ki güvenliğinizi tehlikeye atan bir konudur. Kampanyaya söz konusu olan firma ile doğrudan iletişime geçerek bilgi teyit etmek korunmanız adına önemli bir anahtar olarak karşımıza çıkıyor.

İnterneti daha güvenli kullanmak ve özel bilgilerinizi korumak adına şifrelerinizi belirli aralıklarla değiştirmek ve kimseyle paylaşmamak güvenliğiniz için çok önemlidir. Sizde bu püf noktalarına dikkat ederek daha güvenli bir şekilde İnternet dünyasında yer almaya devam edebilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 13
: 205
Kayıt tarihi
: 14.08.17
 
 

1999 yılında İstanbul'da doğdum. İlköğretim ve Lise hayatımı'da İstanbul'da tamamladım. Uzun zama..