Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '14

 
Kategori
İnternet
 

İnternette online kredi kartı ile ödeme sistemi nasıl kurulur

İnternette online kredi kartı ile ödeme sistemi nasıl kurulur
 

E-tahsilat Sistemi


İnternette kredi kartı ile ödeme alabilmek için ilk gerekli şart sanal pos sahibi olunmasıdır. Bankalara gerekli prosedürler erine getirildiği taktirde sanal pos başvuruları yapılır ve verilen onaın ardından alınan sanal poslar kullanılmaya başlanabilir. 
 
Sanal pos altapısı kullanılabilmesi için ise özel yazılımlara ihtiyaç bulunmaktadır. Bankalar verilen onayların ardından özel bir kullanıcı paneli ile bu kullanıcı panelinde kredi kartı ile ödeme alınabilmesi için özel bir yazılım sayfasını sizlere sunarlar. Bu sayfaların kullanılacak olan sistemlere özenli ve kusursuz bir şekilde kurulabilmesi gerekmektedir. 
 
Türkiye'de kredi kartı ile ödeme alabilmek için kurulmuş ve en çok tercih edilen sistem ise E-tahsilat online kredi kartı tahsilat sistemleri. Bu sistemler hem alacaklı firmalardan, müşterilerden ve bayilerden tahsilat yapılabilmesini sağlayabildiği gibi online ürün satışı yapılan sistemlerde de sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor.
 
Kredi Kartı Ödeme Sistemi
 
E-tahsilat sistemleri elektronik tahsilat olarak bilinmektedir. Yani nakit yada diğer yollarla alacağınız tahsilatları internet üzerinden gerçekleştirmenizi sağlamaktadır. Bu işlemi gerçekleştirebilmeniz için size özel bir web sitesi açılır. Bu web sitesi kredi kartı ile size ödeme yapacak olan kurum, birey ve firmaların giriş yapacağı ve kart bilgilerini girerek ödeme yapacakları ödeme sayfasına sahiptir.
 
Ödemelerin Alınacağı İnternet Siteniz
 
E-tahsilat sistemi sayesinde firmanıza özel bir internet sitesi olur. Bu site üzerinden tahsilatlarınızı yaparsınız. Aynı zamanda sitenizi yöneteceğiniz bir yönetici paneliniz bulunmaktadır. Bu panel sayesinde hangi tarihlerde, kimden ne kadar ödeme yapılmış görebilir ve özel bir şekilde tahsilatlarınızı raporlayabilirsiniz. Yönetici paneliniz sayesinde yapılmış olan herhangi yanlış bir işlemi online olarak iptal edebilir ya da iade işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu siteyi muhasebe programlarınızla entegre ederek finans departmanınızda daha hızlı ve az iş gücü ile işlemlerin yürütülmesini sağlayabilirsiniz.
 
Kredi Kartı Ödeme Sistemi ve Sanal Pos
 
Kredi kartı ile online ödeme alabilmeniz için gerekli olan tek şey ise bankalardan firmanız adına sanal pos almanızdır. Firma adına e-tahsilat sitenizle yapacağınız başvurular sonucu açılan sanal poslarınız e-tahsilat sitenize entegre edilir. Hali hazırda sanal posunuz var ise sorunsuz bir şekilde bu sisteme entegrasyonu sağlanabilmektedir. Yani e-tahsilat sistemleri sanal poslarınızı kullanabileceğiniz, özel ve tasarımı şık paneli sayesinde işlemleri takip edebileceğiniz, herhangi bir sıkıntı yaşadığınızda (ödeme/iptal talebi) bu sıkıntıları ortadan kaldırabileceğiniz bir kredi kartı ödeme sistemi olarak karşınıza çıkmaktadır.
 
Şu anda 1000'in üzerinde firma e-tahsilat sistemlerini kullanmaktadır. Bu sistemin en çok kullanıldığı iki mecra bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi bayi tahsilat sistemi olarak diğeri ise ürün satışları sonucu ödeme alabilmek içindir. Şimdi e-tahsilat sistemlerinin her iki türlü nasıl kullanılabileceğinizi örnekler ile birlikte anlatalım.
 
1 - Bayi Tahsilat Sistemi Olarak
 
E-tahsilat sistemini bayi tahsilat sistemi olarak kullanmak isteyen firmaların bayi ya da bayilerin alt bayileri bulunmalıdır. Dilediğiniz sayıda bayiniz ya da alt bayiniz olabilir. Örnek olarak Türkiye’de toplam 20 bayiniz bulunsun. Ve siz bütün bayilerinizin ödemelerini takip etmek, hangi bayi ne kadar satış yapmış raporlar ve grafiklerle karşılaştırmak istiyorsunuz. Aynı zamanda bütün bayilerinizin kredi kartı ile ödeme almasını istiyorsunuz. Bu konumda e-tahsilat bayi tahsilat sistemi araya giriyor.
 
Size yukarıda bahsedildiği gibi e-tahsilat sitesi açılıyor. Bu sistemin yöneticisi firma sahibi yani sizler oluyorsunuz. Bütün bayileriniz için ise bayilik hesapları yine yönetici paneliniz aracılığı ile açılıyor. Sizin sanal pos hesabınız e-tahsilat sitesine entegre ediliyor. Bayilerinizin fiziksel pos almasına gerek kalmıyor. Müşteriler bayilerinizin mağazalarından ürün aldıktan sonra ödeme yapacakları zaman bayi aracılığınız ile sizin sitenize giriş yapıyor. Kart bilgilerini ve tutarı yazıyor. Ödemesini tamamlıyor. Ödeme yapıldığı anda hem size, hem bayiye hem de istenirse müşteriye ürün ve satış hakkında bilgi maili gönderiliyor. Aynı anda ilgili ücret sanal pos hesabınıza geçmiş oluyor.
 
2 - Online Ürün Satışı Olarak
 
Bir siteniz var ve bu site üzerinde ürünleriniz bulunmakta. Sanal pos alarak ödemelerinizi alacağınız bir sisteme sahip olmak istiyorsunuz.  Diyelim ki domain adresiniz (alan adınız) bbbbilisim.com. Sizlere odeme.bbbbilisim.com alt domaini alınıyor ve bu adrese e-tahsilat sistemleri entegre ediliyor. Sitenizden kredi kartı ile ödeme almak isteyenler odeme.bbbbilisim.com adresine yönlendiriliyorlar. Ödeme yapmaları isteniyor ve ödeme yapıldığı anda sanal pos hesabınıza ilgili ücret yatırılıyor. Artık ürünlerinizi müşterinize göndermek için paketleyebiliyorsunuz.
 
İnternette teknolojik bir şekilde ödeme alabilmek için kullanılan sistemlere elektronik tahsilat kısa adı ile e-tahsilat sistemleri adı veriliyor. Teknolojiyi yakından takip eden firmalar çoktan bu sistemleri kullanmaa başlayarak hem tahsilat sorunlarını ortadan kaldırıyor hem de teknolojinin getirmiş olduğu ayrıcalıklardan faydalanıyor.
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..