Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '10

 
Kategori
Güncel
 

İnternetteki belgeler doğru mu?

İnternetteki belgeler doğru mu?
 

Wikileaks


İki üç gündür ortalık çalkalanıyor. Diplomasinin 11 Eylül'ü sayılan Wikileaks belgeleri ile. Normal bir vatandaş bu belgelere ulaşmanın yolunu bilmez, yordamını bilmez. Diyelim ki bildi, buldu; anlamaya İngilizcesi yetmez.

İki gecedir haber, yorum ne varsa kaçırmadan izlemeye çalışıyorum, izleyemediklerimin tekrarlarını yakalamak için gece 3'e 4'e kadar zap yapıyorum haber kanallarında. Oralarda bulamadığım yanıtı Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL'ün açıklamasında buldum. Sayın Cumhurbaşkanımız; yapılan yayınların çok büyütülmemesini, çoğunun gerçekleri yansıtmadığı gibi açıklamalar yaparak belgeleri hafife aldı. Adı geçen kişiler yalanlamalar yaptı. Bugün de Başbakanımız ateş püskürdü. Ama 10 sene öncesi ile şimdiki mal varlığının Başbakanlık maaşı ile olmayacağını kendisi de bilmesine rağmen açıklama yapmadı veya yapamadı. Millet de bunu zaten sorgulamıyor ve sorgulamadı. Sorgulayan veya dile getirenlerde zaten malum.

Gelelim Sayın GÜL'ün açıklamasına; dediğim gibi Cumhurbaşkanımız lafı evirdi, çevirdi, yuvarladı ve dedi ki; " Arşivini çaldıran devleti sorgulamak gerekir." ABD'lerinin ne kadar lakayt bir devlet olduğunu böyle bir ihmali veya böyle bir hatayı nasıl yaptığını düşünür gibiydi konuşurken.

Bu belgeler ABD'nin arşivindeyse arşivde saklanan belgeler tırı vırı olamaz. Eeee sayın GÜL'de arşivden bahsediyorsa ve ABD'nin ciddiyetini sorguluyorsa olay benim için bitmiştir. Adamlar neredeyse yatak odamıza kadar neyimiz varsa biliyor ve arşivlerine almışlar demek ki. Bizim bilmediklerimizi bile yazıya dökmüşler saklamışlar. Bizi bizden iyi tanıyorlar. Kimin ne olduğunu ayan beyan ortaya döktüler. Bizimkiler belgeleri kabul etmeyebilir ama Cumhurbaşkanımız doğruladı. Belgeler gerçek ve ABD'nin arşivinde bulunuyordu şimdi ortalıkta geziyor.

 
Toplam blog
: 8
: 458
Kayıt tarihi
: 01.07.08
 
 

Samsun'un Havza ilçesinde doğdum. İlk ve Orta öğrenimimi Havza'da tamamladıktan sonra Çankırı Astsub..