Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '17

 
Kategori
Teknoloji
 

İnternetteki gelişim ile birlikte gelişen online uygulamalar

İnternetteki gelişim ile birlikte gelişen online uygulamalar
 

uygulamalar


İnternet artık hayatımızın her alanında bizim ihtiyaç duyduğumuz bir araç haline geldi. Bilgisayarların ardından akıllı cep telefonları ve tabletler ile birlikte daha da fazla kullandığımız internetin bu denli gelişmesi ile birlikte online uygulama geliştiricileri de çok daha kaliteli uygulamalar yapmaya başladı. Şimdi bu süreci kısaca bir mercek altına alalım.
 
Az önce de bahsettiğimiz gibi internet kullanımı özellikle akıllı telefonlar ile birlikte de çok daha fazla arttı. Google Play ve Apple Store'da yer alan uygulamalar ile birlikte nette online olarak geliştirilen uygulamalar da büyük bir ilgi gördü. Buna örnek olarak, basit bir şekilde çeşitli hesaplamalar yapabileceğiniz hesaplamator.com sitesini gösterebiliriz. Bu tarz uygulamalar hem bilgisayarlarımızda hem de akıllı telefonlarımızda bize oldukça yardımcı oluyor. 
 
Tabi, bu uygulamaları kullanan kullanıcı saysının artması ile birlikte bu uygulamalar geliştiren "coder"lar da büyük paralar kazanmaya başladılar. Ortaya çıkan bu piyasaya, geliştiricilerin daha kaliteli uygulama yapmaya zorladı, çünkü pazar payı kazanmak istiyorlarsa, rakiplerinin bir adım önüne geçmeleri gerekmekteydi. Tabi bu durum en çok kullanıcıların işine yaradı. Sayısız kategoride yüzbinlerce hatta milyonlarca uygulama ile, kullanıcılar birçok işini kolay bir şekilde hallediyorlardı.
 
Ortaya çıkan bu kapsamlı ve kaliteli uygulamalar akıllı telefonlara ve internete olan ilgiyi daha da arttırdı. Yakınlarından bu uygulamaların ne kadar yardımcı olduğunu görenler de, en yakın zamanda bu cihazları elde edip, interneti bağlayıp bu sınırsız dünyayı keşfetmek için sabırsızlanıyordu. 
 
İşte tüm bu döngü sayesinde bir teknoloji çılgınlığı içine girdik. Öyle ki, bugün aldığımız teknolojik bir cihaz çok uzun değil bir yıl içerisinde eskiyebiliyor. İnternet bağlantı hızları için de bunu söyleyebiliriz. Özellikle, ülkemizde önceleri çok yavaş bir hıza sahip olan internet, fiber internet ve 4.5g'nin gelmesi ile birlikte bambaşka bir seviyeye gelmiş bulunmakta.
 
Toplam blog
: 2
: 224
Kayıt tarihi
: 01.01.13
 
 

Alışveriş yapmayı seven ve bu son dönemlerde zamanımın büyük bir kısmını online alışveriş siteler..