Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '14

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

İnternetten alışveriş yapanlara dikkat

İnternetten alışveriş yapanlara dikkat
 

Online alışveriş 2000 li yıllarda normal perakende sektörünün yüzde 3 ünü oluştururken şimdillerde bu oran yüzde15 lere kadar çıkmıştır. İleride daha da artacağını tahmin ediyoruz. Peki sektörde kurumsal birçok firma var ve biz en uygun ürünü en iyi şartlarda almak için neler yapmalıyız gibi konuya değinelim.

1.) Eğer alıcağınız ürün elektronik bir ürün ise alışveriş sitelerini tek tek dolaşmalısınız. Rekabetin fazla olduğu bu ürünlerde daha iyi araştırma yapmalısınız. Bir ürün alırken sadece o ürünün kategorisinde satış yapan sitelerden bakmanız daha mantıklı olacaktır. Çünkü çeşit ve tarz bakımından daha iyidir. Ayrıca bir kategori de satış yapan sitelerin danışmanlık hizmeti daha iyi olur. Saat alıcaksanız sadece saat ve takı ürünleri satan sitelerden alışveriş yapabilirsiniz. 

2.) Arama motorlarını kullanrak istediğiniz ürünün aratmak yerine daha önce belirlediğiniz sitelerden alışveriş yapın. Sürekli yeni e-ticaret siteleri kuruluyor. Ve sektörde yeni oldukları için tam anlamıyla nasıl bir hizmet verdikleri belli değildir. 

3.) Eğer giyim üzerine alışveriş yapacaksanız en büyük tavsiyem mağaza da o ürünü deneyip aynı ürünün site de bulmanızdır. Ürünü değiştirme işlemleri sizleri uğraştıracaktır.

4.) Beğendiğiniz sitelere üye olarak fırsatlarından hem haberdar olup hem de yararlanabilirsiniz.

5.) Güvenlik olarak sıkıntı yaşamak istemiyorsanız dünyaca geçerli ssl sertifikası varsa siteden alışveriş yapabilirsiniz.

5.) Eğer paypal hesabınız varsa ödemelerinizi kolayca yapabilirsiniz. Paypal hesabı açıp internet üzerinden para kazanabilir. Paypal hesabınıza para yükleyebilirsiniz. 

 

   

 

 
Toplam blog
: 47
: 907
Kayıt tarihi
: 15.02.12
 
 

Bilgisayar  ve teknoloji konusunda başarılıyımdır. 2002 yılında Koç Bilgisayar Mühendisliğini bit..