Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '15

 
Kategori
Bilgisayar
 

İnternetten indirdiğiniz her virüs programı gerçek midir ?

İnternetten indirdiğiniz her virüs programı gerçek midir ?
 

Virüs Programı


Merhabalar bu yazımda, daha önceden kendi blog sayfamda da yazdığım gibi İnternet üzerinden indirdiğimiz antivirüs programları ne kadar sağlıdır ne kada güvenlidir? Bunun üzerinde duracağım. İnternet üzerinden bilgisayarımıza yüklediğimiz her virüs programı acaba virüs programı mıdır? 

Bilgisayarımızı yeni aldık veya yeniden bir işletim sistemi kurduk, o an için bilgisayarımızda bir antivirüs programı yok ise savunmasız haldedir. Hemen bir antivirüs yazılımı bulup kurmak, bunun için eğer ücretsiz bir program veya crackli bir virüs programı bulup kurmayı isteriz .

Bilgisayarınıza İnternet üzerinden bulup kuracağız bir antivirüs proğramı ve bunun hazırlanan crack dosyaları malaasef kendileri virüs saçmaktadır. Size hiç kimse bir ücretsiz bedava olarak program vermez bunlarda büyük bir olasılıkla reklam içerikli programlardır programı çalıştırdığınızda, programın sağından solundan reklam çıkar ve sizi ilerki günlerde rahatsız etmeye başlar bu en iyimser tarafından düşündüm. Bazı Virüs programları vardır ki bilgisayarınızı gasp eder kaldıramazsınız bunların başında son zamanda başa bela Çin ( Baidu ) virüsleridir. Bunlar tamamen bilgisayarınızı işgal eder ve kaldırmak oldukça güçtür , zamanla bilgisayarımızı yavaşlatır ve zarar vermeye başlarlar.

Diğer bir konu ise Bilgisayarımıza indirdiğimiz sahte antivirüs programları bilgisayarımızı tarar gibi görünür virüsü buldum der ama yükseltmek için sizden para talep eder sizin üzerinizden para talep etmeye başlarlar. o zaman ne yapmak gerekir ?

Bunun için buradan yazdığım gibi eset, avira, norton, kaspersky, micro, bit defender gibi virüs programların ücretsiz yazılımları (demo ) olduğu gibi yıllık olarak ödeceğiniz cüzzi miktarlardaki para karşılığında bireysel lisanslı yazılımlar işinizi görecektir. 

Adem ÖCÜT

Kaynak : http://www.ademocut.com

https://www.facebook.com/bilgisayarogren

 
Toplam blog
: 21
: 2739
Kayıt tarihi
: 19.09.15
 
 

ademocut.com kurucusu MCSA, MCP Belgelerine Sahibim, Sistem ve Ağ Uzmanlığı, IT Uzmanı ..