Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '11

 
Kategori
İlişkiler
 

İnternetten nasıl aldatılırsınız ?

İnternetten nasıl aldatılırsınız ?
 

Son zamanlarda gündelik yaşantının içine giren aldatma haberlerinde yer alan "internetten tanıştığı kişi" kavramı aldatma olayının yeni trendi olmuş durumda. 

Evde eşinden beklediği ilgiyi göremeyen ya da yeni keşifler peşinde olan insanlar msn, facebook, twitter, chat siteleri, okey siteleri gibi insanların yoğunlukta olduğu noktalarda yer alıp kendilerine farklı bir dünyanın kapılarını açıyorlar. 

Eski zamanlarda aldatma olayları daha gizli saklı yapılmaya çalışılır; gözlerden uzak mekanlar tercih edilirdi. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte internetin girdiği ortamlarda en mahrem anlar internetin uçsuz bucaksız köşelerinde yaşanır hale geldi. 

Şimdi kendi gözlemlerimden yola çıkarak bir kişinin internet üzerinden eşini nasıl aldattığını tarif etmeye çalışacağım. 

1. Gereğinden fazla bilgisayar başında bulunmak : Eşiniz gün içinde sizin kabul ettiğiniz saat dilimi dışında bilgisayar başında bulunuyorsa iki kere düşünmeniz gerekiyor. Size ayırması gereken zamanı ekran başında geçiriyorsa bunun iki sebebi vardır. a. yeni birileriyle tanışmıştır b. sizinle vakit geçirmek istemiyordur. Burada bahsettiğim zaman diliminden kastım prime time zamanı olarak adlandırılan 20-23 saatleri arasıdır. Bu vakit ailelerinde birlikte oturdukları sohbet ettikleri ya da en basitinden televizyon izledikleri saatlerdir. Bu saat diliminin eşlerden biri pc başında ise ve bunu alışkanlık haline getirdiyse bence düşünmekte fayda var. 

2. (Erkekler için) Eşiniz evden dışarı çıkmıyorsa : Erkekler çalıştıkları için evde olmadıkları saatlerde evde ne olup bittiğinden pek haberdar olmazlar. Evdeki eş gün içinde yapacak iş bulamazsa ve evde oturuyorsa bilgisayar başında zaman geçirmeye başlar. Sohbet siteleri, okey siteleri gibi mekanlarda zaman geçirirken birileriyle tanışırlar ve arkadaşlıkları ilerler. Aslında evli olduklarını söylerler ama lakin ok yaydan çıktıktan sonra evli olmak sadece kağıt üstünde kalır. 

3. (Kadınlar için) Eşiniz evde pc açmıyorsa ve profillerine (msn, facebook vs vs.) ulaşmanıza izin vermiyorsa : Pek tabi işteki erkeğin ne yaptığını evdeki kadın bilemez. Erkekler iş yerlerinde özellikle de boşta kalırlarsa değişik arayışlar içine girebilirler. Sorulduğunda da eğlence için yaptıklarını iddia ederler... Bu ortamlarda erkekler kadınların aksine evli olduklarını saklarlar. Söyleseler bile mutsuz bir evlilikleri olduğundan dem vurarak demogoji yaparlar. Bunu da kısmen yuttururlar. 

4. İkinci Profiller, Msn Adresleri, Twitter Hesapları ve Farklı Nickler : Genelde internet üzerinden aldatan eşlerin mutlaka ikinci bir kimlikleri vardır. Şüpheleniyorsanız o kimliklerin peşine düşmelisiniz. Peşine düştüğünüzde tepki alacaksınzıdır. "Dokunma bilgisayarıma, o benim özel hayatım, seni ilgilendirmez, güvenmiyor musun bana."gibi cevaplarla karşılaşacaksınız. Farklı e-mail adresleri ile açılmış hesaplar kaçış noktalarıdır. Sizin bildiğiniz e-mail ve hesaplar sadece sizi uzak tutmak içindir. İkinci bir msn adresi ikinci bir facebook hesabı gibi. Orda tanışılan insanlar kişinin ikinci hayatını oluşturur; sizin olmadığınız. 

5. Telefonun sesi sürekli kısıksa ve sürekli telefon kontrol ediliyorsa : Artık teknolojinin geregi olarak android telefonlar ile internet dünyası çok daha yakına geldi. Aldatan eş bilgisayara gereksinim duymadan telefonu ile de bu icraatını yapabilir. Sürekli kontrol edilen, kısık seste tutulan ve başkasının el değmesine izin verilmeyen telefonlar başlıca şüphelidirler. 

6. Tartışma sürelerinin kısalması: Tartışmak evliliğin olmazsa olmazıdır. Düzeyli bir tartışma ilişkileri germez tam tersine insanlar arasındaki bağı güçlendirir. Konuşan değil konuşmayan insandan korkmak gerekir. Evde tartışmalar kısalmaya başlamışsa bu sizin her konuda anlaştığınız anlamına gelmez. Bir süre hoşunuza gitsede bir yerden sonra "Sen bilirsin, Beni ilgilendirmez, peki öyle olsun, sen nasıl istersen." gibi geçiş cümleleri can sıkmaya başlar. Her tartışmanın sonunda kaçış yeri bilgisayar başıysa iletişim kopmuş demektir. 

Son söz : Tabiki her bilgisayar başındaki eş aldatır diye bir kanun yok. İşi gereği hayatını bilgisayara bağımlı geçiren insanlar ya da interneti sadece keyif için kullanmayı başarabilenleri ayrı tutuyorum. Paranoyaklık yapıp evliliğinizi zindana çevirmeyin. Evliliğinizdeki iletişime dikkat edin. Bunu ben söylemiyorum; bütün evlilik danışmanları söylüyor. 

 
Toplam blog
: 106
: 1591
Kayıt tarihi
: 11.07.11
 
 

Metin ve haber yazarı ..