Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '13

 
Kategori
e-Ticaret
 

İnternetten para kazanma 2

İnternetten para kazanma 2
 

internetten para kazanmak 2


İNTERNETTEN PARA KAZANMA 2
 
Satış ortakları ikiye ayrılır. Hemen kazanıp az kazanan diğeri ise bir süre sonra kazanıp fazla kazanandır. Bu iki yol sizin için ik seçenek demektir.
 
Hemen ve az kazanan Satış Ortağı
 
Bazı yöntemlerde dakikalar içerisinde ürün sitesine kullanıcı trafiği gönderip birkaç gün içerisinde satış yapmaya başlayabilirsiniz. Satış ortaklığında bu durum; banner reklamcılık gibi ücretli reklam platformları, mail marketing yada Facebook, Twitter gibi sosyal platformlar aracılığı ile reklam yaparak veya PPC (pay per click) reklamcılık olarak adlandırılan “tıklama başı ödeme” reklamcılığı ile site kurmadan ürün tanıtımları esasına dayanır.
 
Affiliate marketing sistemine yeni başlayan satış ortakları avcılık stratejisini çok severler çünkü başlangıçta kolaydır, hızlıdır ve bir web sitesi kurmanız gerekmez. Küçük bir reklam bütçesi ayırarak hemen para kazanmaya başlarsınız.
 
Birinci Yöntemin Avantajları
• Site kurmadan ve beklemeden ürün tanıtımları yapabilirsiniz.
• Birkaç saat içerisinde bile para kazanmanız mümkündür.
• Kullandığınız reklam ağına veya anlaşmanıza bağlı olarak 1’e 5 oranla kazanmak mümkündür. Örneğin 20 TL reklam maliyeti ile 100 TL kazanabilirsiniz.
• Kazancınız sermeyeniz ile birlikte çoğalır. Yani kazandıkça bunu yeniden reklam sermayesi yapıp tekrardan kazanca dönüştürebilirsiniz. 20 TL’den 100 TL kazanıp, 100 TL’lik kazancınızı tekrar reklam bütçesi yaparak 500 TL kazanabilirsiniz.
• Tüm dillerde tüm ülkelere satış yapabilirsiniz. Site kurmadan tanıtımlar yaptığınız için sadece Türkçe ürünler veya İngilizce ürünler değil, tüm dünyaya satış yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan yabancı dil bilgisi, sadece 1-2 cümlelik reklam sloganından ibarettir. Bunun için Google çeviriyi kullanarak küçük bir düzenleme yapıp reklam metni olarak kullanabilirsiniz. Veya bir arkadaşınıza yada bir tercümana yazdırabilirsiniz.
 
Dezavantajları
• Sermayeniz olmadan para kazanamazsınız.
• Düzenli olarak kontrol etmeniz gerekir.
• Reklamları durdurduğunuzda para kazanamazsınız.
• Kalıcı bir para kazanma stratejisi değildir. Bir şekilde ilgilenemediğinizde veya reklam sermayeniz olmadığında kazanç durur.
• Bir ürünün size para kazandırıp kazandırmayacağını test etmek için bir test çalışması yapmanız gerekir. Önce birkaç yerde reklam verip satışları görebilmek için 50 TL civarı bir sermayeyi test aşaması gideri olarak gözden çıkarmanız gerekebilir.
• Bazı reklam platformlarından yaptığınız reklamlarda her 30-40 ziyaretçide 1 satış yaparken, bazılarında 300-400 ziyaretçide 1 satış yaparsınız. Bunu anlayabilmek için yine denemeler yapmak gerekir. Bu durum yine küçük bir reklam bütçesi gerektirir.
• Kısacası sürekli reklam vermek zorundasınız ve para ile para kazanırsınız. Reklamı kestiğiniz anda kazanç bitmiştir.
 
Yukarıdaki dezavantajlar gözünüzü korkutmasın. Belki 5 ürün denersiniz ama bir tanesi tutar. Yalnız bu ürün size çok büyük kazançlar sağlayabilir. Affiliate marketing’de avcılık risk almak demektir. Bu durum normal ticaret hayatında da böyledir. Risk almadan para kazanamazsınız. Fakat zenginler her zaman risk alan kişilerdir. “Az aşım, ağrımaz başım.” mantığında hayatına devam edenler sıradan bir insan olarak hayatına devam ederler. birinci yöntem para kazanmak için tıklayın
 
Sonra ve çok kazanan Satış Ortakları
Bu strateji bizim de uyguladığımız, hatta gelirimizin büyük bölümünü oluşturan yöntemdir. Bu durum biraz sabır gerektirir ve kısa vadeli bir kazanç değildir. İlk günlerinizde belki kazanç sağlayamazsınız fakat ilerleyen zamanda otomatik bir kazanç sisteminiz oluşur. Özellikle satış ortaklığını birincil işi olarak yapmak isteyenler için bu stratejiyi benimsemesini öneriyoruz.
 
Affiliate marketing’de çiftçi olarak para kazanmak için web site/blog kurmanız gerekiyor. Kurduğunuz siteyi birkaç hafta veya birkaç ay (rekabet durumuna göre) eker biçersiniz. Hasat zamanı gelene kadar para kazanamazsınız. Belli bir çalışmadan sonra ağaçlarınız meyve vermeye başlar. Fakat bu durum normal tarlalardaki ağaç gibi değildir. Meyveyi dalından kopardığınızda ertesi gün yenisi çıkar. Bunu, mevsimlik bir duruma benzetmek yanlış olur. Siteniz meyve vermeye başladığı andan itibaren sürekli devam eder.
 
Çiftçi olmanın avantajlarından ve dezavantajlarından bu makalenin ilerleyen bölümlerinde bahsedeceğiz. Fakat önce kısaca bu stratejiyi özetlemek gerekirse;
 
Önce bir website/blog açarsınız ve bu siteye yazılar eklersiniz. Siteniz bir süre arama motorları tarafından kaydedilmeyebilir. Ancak, kısa bir süre içerisinde (2 gün ile en fazla 14 gün) siteniz kaydedilir. Bu aşamadan sonra sitenize eklediğiniz yazılar çoğaldıkça arama motorlarının dikkatini çekmeye başlar. Bir süre sonra Google, Yahoo ve Bing gibi bir çok arama motorunun arama sonuçlarında siteniz çıkmaya başlar. Günde 3-5 kişinin sitenize geldiğini görebilirsiniz. Bu durum sizde biraz motivasyon oluşturur. Yalnız asıl önemli olan bundan sonrasıdır. Google, sitenizi ziyaret eden ziyaretçilerin sitenizde oluşturduğu istatistikleri kaydederek analiz eder. Eğer sonuçlar güzelse ve sitenize gelen kişiler aradığı bilgiyi buluyorsa, Google sitenize daha fazla ziyaretçi göndermeye başlar.
 
Tabi ki sizin yapmanız gereken daha fazla içerik ve resimler ekleyerek ziyaretçilerinizi olabildiğince memnun etmek. Bu zincirleme reaksiyon 1-3 ay civarı devam eder. Bu sürecin sonunda Google sitenize bir değer verir. Fakat siz sitenize atanan değerin ne olduğunu bilmezsiniz. Eğer ziyaretçileriniz artmaya devam ediyorsa sitenizin puanı iyi demektir.
 
Sonuç;
 
Birkaç ay sonrasında bloğunuza, ya da sitenize her gün yüzlerce (belki de binlerce) ziyaretçi geldiğini göreceksiniz. Hiçbir şekilde reklam vermeden, yani reklam ücreti harcamadan satış ortağı olduğunuz ürünlerinizi bu sitede tanıtarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Yaklaşık 2-3 aylık bir süre çalışma sonucunda günlük 80-100 TL kazanmak mümkündür. İşin en güzel tarafı da artık hiçbir şey yapmasanız dahi sitenizdeki hali hazırda bulunan içerikleriniz sayesinde sitenize her gün yüzlerce kişi gelecek ve otomatik para kazanacaksınız.
 
Günlük 100 kişi hedeflediğiniz anahtar kelime ile araştırma maksadıyla sitenize geliyorsa ve bu arama sorgusu ile ilgili bir ürün pazarlıyorsanız bu ziyaretçilerin %1’ine satış yapma olasılığınızı düşünürseniz (ki daha fazladır) bu günde 1 satış yani 15 - 60 TL arasında bir komisyon kazanmanız anlamına geliyor. Aylık olarak hesapladığınızda 750 TL - 1000 TL civarında bir sabit kazanca sahip olursunuz. Bu sadece 1 adet üründen kazancımız. Bu şekilde bir çok site oluşturturabilirsiniz. Biz bunu nasıl yapmanız gerektiğini GooMass kitinde detaylıca anlatıyoruz. Bu sitelerde ürünleri satmak için hiç reklam ücreti ödemeniz gerekmez. Tamamen sermayesiz ve tamamı kar. Hatta belki de yıllarca orada kalacak. Artık hiçbir şey yapmadan otomatik para gelecek...
 
Bu, çiftçi stratejisine verdiğimiz bir örnekti. Bazen dünyaya açılıyoruz ücretli olarak farklı dillerde yazılar hazırlayıp siteler kurduğumuz oluyor. Sizler de yabancı dil bilgisi olan kişilere ücretli olarak tanıtım yazıları hazırlatabilir, bloglar kurabilirsiniz.
 
Çiftçi olmak ilk bakışta zor gibi görünebilir. Site kurmak gözünüzü korkutmasın. Size göstereceğimiz talimatlar doğrultusunda hızlı bir şekilde site kurabilirsiniz. Zor değil sadece sabır gerekiyor.
 
İkinci yönetemin avantajları
• Sıfır Risk. Yani reklam ücreti harcayarak kazanamayıp zarar etmek gibi bir riskiniz yoktur.
• Yaptığınız yatırım sadece emeğiniz ve site kurmak için gereken web adresi alma ücretidir. Başka bir yatırım yapmanıza gerek yoktur. Hatta blogspot.com gibi ücretsiz blogları kullanarak hiç para harcamadan sitenizi kurabilirsiniz. (Biz kendinize ait bir host ve domain edinmenizi öneririz.)
• Çiftçi stratejisinde geliriniz bir süre sonra sabitlenir ve her gün otomatik olarak para gelmeye başlar. Çünkü sitenize gelen bir ziyaretçi kitlesi oluşur ve böyle davam eder. (Avcı yönteminde reklamınızı kestiğinizde geliriniz tamamen duruyordu.)
• Kalıcı bir para kazanma şeklidir. Söz uçar gider fakat yazılar yıllarca kalır. 10 yıl sonra bile yazdıklarınız kalacak. Bu maddeye bir örnek vermek istiyorum; Bazen bir konu hakkında Google’da araştırma yaparken bir forumda tam aradığınız bilgiyi bulursunuz fakat konunun açılma tarihine baktığınızda birkaç yıl öncedir. Yani o yazı yıllardır görevini yapmaya devam ediyor. İkinci stratejide de bu böyledir. Siteniz yıllar sonra bile size para kazandırmaya devam eder.
• Sitelerinizde sadece satış ortaklığı yapmak zorunda değilsiniz. İsterseniz Adsense gibi reklam ağlarına kayıt olarak sitenizde/bloğunuzda reklamlar yayınlayabilir ve bunlardan da extra kazanç sağlayabilirsiniz.
 
Dezavantajları
• Hızlı bir şekilde kazanmaya başlayamazsınız en az birkaç hafta veya birkaç aylık çalışma gerektirir.
• Sabırlı olmanız gerekir. Bazen arama motorlarında siteniz görünmez. Gereken her şeyi yaptığınız halde sitenize kimsenin gelmediği olur. Fakat bu durum geçicidir. Bir anda her şey değişir. Bu süreçte sabır gerekir.
• Avcılık yöntemine göre daha fazla çalışma gerektirir.
 
Açıkçası dezavantaj olarak yazacak çok fazla şey bulamadık. Biz sizin de bu şekilde çok iyi kazanç elde edeceğinize inanıyoruz.
Sizlere tavsiyem satış ortaklığı stratejiniz bu olsun. Tabi ki herkesin farklı bir karakteristik yapısı vardır. Bazı kişiler tez canlı olurken bazıları da geç olsun sağlam olsun mantığındadır. ikinci yöntem para kazanmak için tıklayın.
 
Sonraki derste buluşmak üzere... Bol kazançlar.
 
Toplam blog
: 47
: 907
Kayıt tarihi
: 15.02.12
 
 

Bilgisayar  ve teknoloji konusunda başarılıyımdır. 2002 yılında Koç Bilgisayar Mühendisliğini bit..