Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '13

 
Kategori
İnternet
 

İnternetten Para Kazanmak Mümkün mü?

İnternetten Para Kazanmak Mümkün mü?
 

Netten Para Kazanmak


Online para kazanma olgusu artık popüler olarak gündemi işgal etmeye başlamıştır. Bunun nedeni internet teknolojisinin hızla gelişmesidir. Artık hızla gelişen modern dünyanın inanılmaz efektif bir network ağı, internet var. Birbiri ile bağlantılı ağlar anlamına gelen “İnterconnected Networks” kelimelerinden oluşan  bu teknolojinin gelişimi hızlanmış, yaygınlaşmış olup, günümüzde bir çok sektörde işlev görmektedir.             

Türkiye’ye ise,1994 yılında gelen internet, dünyada giderek yaygınlaşmaktadır. Bu yayılma hızı icat, gelişim ve yaygınlaşma hızı baz alındığında; radyo için 38 yıl, televizyon için, 13 yıl ise internet için, 5 yıldır. Bundan dolayıdır ki netten para kazanmak, artık sıkça güdeme gelmektedir. İnternet teknolojisi, hükümetleri, devasa şirketleri, askeri ve ticari kuruluşları etkilemiş ve tüm stratejileri ve sistemlerini yeni baştan yapılandırmalarına sebep olmuştur.

 İnternetten  para kazanma yöntemleri , bu teknolojiye paralel olarak çeşitlilik göstermeye başlamış özellikle A.B.D. Hindistan Avustralya Avrupa da binlerce kişiye kazanç kapısı açmıştır. Yurdumuzda hala bu yöntemlere yaklaşımda bazı sorunlar olduğu görülmektedir. Bunun en bariz nedeni, İnternetten para kazanılabileceğine dair algının, kolay para kazanma, bir gecede ya da kısa bir zamanda zengin olma , bir sabah zengin olarak uyanma gibi çabasız ve son derece yanlış bir şekilde olmasıdır.

Bunlara ek olarak, netten para kazanma olgusunun ülkemizde hala yeni yeni tanınmaya başlanmasının netten para kazanmak isteyen girişimcilerin çabalarına bir ön yargı veya negatif bir perspektif ile bakılması olabilir. Böylece ortaya bir "acaba?" düşüncesi çıkmaktadır.

 Gerçek şu ki bu işlerde bir disiplin vardır. Bazı kurallar ve teknikler vardır. Eğer bu işlerde biraz yeniyseniz, en azından bir site tasarlayıp yayınlamanız bile SEO ve diğer ayarlarla birlikte aylar alabilir. Tabii, Google’ın da sitenizi indekslemesini ve sitenizden hit almanızı beklerseniz bu süre biraz daha uzayabilir. Bütün bunları uygularken doğru bir şekilde yapmalısınız stratejinizi önerilen yöntemlerle yapmalısınız. Tabi bu anlattıklarımız İnternetten para kazanmak için, bir WEB sitesi kurarak satış ortaklığı vs. gibi yöntemleri tercih ettiğinizde karşılaşacağınız durumlardır.  

 İntrenetten para kazanmak konusunda bir çok metod  bulunmaktdır. Bunlardan  bazıları, satış ortaklığı (Affiliate), web sitesi kurarak reklam ile (sitenin page rankı ve hiti ve de trafiği yüksek olmalı) ve kurmadan para kazanmak, sosyal paylaşım siteleriyle para kazanmak, forex piyasası ve borsa, anket doldurarak para kazanmak, makale yazarak ve web sitesi tasarlayıp satarak para kazanmaktır. Youtube’ dan para kazanmak vb.  Ancak bu yazıda ağırlıklı olarak satış ortaklığını tavsiye etmek isterim, çünkü  bu yöntem daha çok tercih edilmekte ve kazandırmaktadır.Tabii Kararlılıkla sistemli uygulanırsa...

SATIŞ ORTAKLIĞI YA DA AFFİLİATE MARKETİNG

Burada 4 faktör vardır:

a) Ürün Sağlayıcısı

b )Satış Ortağı

c) Satış ortaklığı Networku

d ) Müşteri

           İnternetten para kazanmak konusunda tüm taraflar uyum içinde çalışır. Buna devlet ve vergi idaresi de dahildir. Bu yüzden yöntem tamamen legaldir. Vergiler KDV ve Stopaj (adınıza ödenen vergiler) düşüldükten sonra kalan tutar size komisyon olarak ödenir. Bir başka açıdan değerlendirildiğinde Ürün sağlayıcıları da bedava reklam, satış hizmeti aldıklarından ürünlerini daha çok kitleye daha ucuz maliyetle ulaştırabilmektedirler. Bundan dolayı yöntemi tercih etmeye başlamışlardır.

                          Aşağıda açıklamalar değişik açılardan konuya açıklık getirecektir ;

  • Türkiye de halen internetten para kazanmanın bir kaç profesyonel dışında beklenen düzeyde olmadığını, emekleme aşamasında olduğunu gösteren bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz. Diğer kimseler şu anda gelir elde etmeye başladılarsa da kendilerini henüz test etme aşamasındalar.  Bu konuda ülkemiz bakir bir yerdir. Ancak çok yakın gelecekte internetten para kazanma konusu ve e ticaret konularında büyük bir yoğunluk ve artış olacağına ilişkin güçlü kanılar vardır.

 

  • Hali hazırda sadece e-ticarete münhasıran her yıl baş döndüren bir artış yaşandı ki e ticaret daha geniş bir kavram ve olgudur. Lakin Konu internetten para kazanma da bireysel gayretler ile site kazançları, dijital ürünler pazarlamacılığı ve satış ortaklığı olduğunda yoğunluk daha düşüktür fakat tabii ifade ettiğimiz gibi yakın gelecekte büyük bir yoğunluk yaşanmaya başlayacaktır.

Sonuç Olarak;

Şimdiden kendilerini test eden gelir elde etmeye çalışan öğrenmeye hevesli grup yakın bir gelecekte bir kısmı hariç bu işte profesyonel olabilecekler ve hatırı sayılır kazançlara imza atacaklardır. Zaten yoğunlaşma başlamıştır. Şimdiden sektörde yerlerini alanlar, yani WEB sitesi ve blog kurup insanlara faydalı ürünlerin etkili şekilde tanıtımını ve pazarlamasını ve dolaysıyla satışını yapanlar, sosyal medyanın gücünü kullanabilenler e- mail marketing ile müşteri odaklı çalışanlar ve ürün tanıtımı ve satışı yapanlar, makale yazanlar vs. Bu işte etkili ve kalıcı olarak para kazanmada her zaman bir adım önde olacaklardır.

 

 

  

 
Toplam blog
: 2
: 713
Kayıt tarihi
: 11.11.13
 
 

İşletme ve finans okudum. Meslek olarak mali danışmanlık, hobi olarak; internet reklamcılığı, sos..