Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '08

 
Kategori
e-Ticaret
 

Internetten satılacak doğru ürünler nelerdir?

Internetten satılacak doğru ürünler nelerdir?
 

Bu konuyu ikiye ayıracağım. Öncelikle evden internet işi yapacak olanlar ile bir şirket olarak bu işi yapanları ayrı ayrı ele alacağım. Evdende olsa internet üzerinden bir şey satacaksanız doğru ürünü seçmeniz çok önemlidir. Öncelikle evden satış yapacakların 3 kategoride düşünmelerini istiyorum;


1. Dijital Ürünler. Dünya'da kolay, Türkiye'de zor olan bir satış tipi. İşin güzel tarafı aynı ürünü hiç stok tutmadan birçok kişiye defalarca satabilmenizdir. Ama bu tip satışlarda alıcıların" ben almadım demesi chargeback(ters ibraz) riskini çok artıracağı için bankalar sanal pos vermeyebilirler. Dijital ürün satışı yapacaksnaız öncelikle "güvenlik" konusunu düşünmeniz lazım. 3D Secure gibi çözümler bu konuda hem bankaları, hem sizi rahatlatacaktır. Burada satılabilir ürünler olarak e-kitaplar, yazılım, resim, film, müzik, ses, üyelik ve internet ile ilgili ürünler (web hosting, kod, alan adı vb.) sayılabilir.

2. Fiziksel ürünler. Internette çoğunlukla "dokunma ihtiyacı az hissedilen" ürünlerin satıldığını görebilirsiniz. kitap, cd, elektronik eşya gibi tüketicinin dokunmadan, ne geleceğini bildiği ürünleri öncelikle düşünmelisiniz. Bu tip ürünlerin tedarikini, sipariş sonrası paketleme ve gönderimini düşünmemiz gerekir. Bankalar "home office-evden çalışma" yerlere sanal pos vermeye çekiniyorlar doğal olarak. Fakat siz niş bir konu yakalarsanız yani internette hiç kimsenin satmadığı bir şeyi yakalarsanız satmamanız mümkün değildir. fiziksel ürün konusunda en güvenli yollar gittigidiyor, ebay gibi platformlardan satış yapmaya çalışmaktır. Böylece belirli bir komisyon karşılığında hem yeni, hemde kullanılmış ürünleri ssatma fırsatı yakalarsınız. Tanıdıklarınızın 2. el eşyalarını buradan satarak herkese fayda sağlayabilirsiniz.

3. Servis. Müşteriye bir hizmet sunarak para kazanabilirsiniz. Burada konu olan genel olarak sizin yeteneğiniz yada müşterinin isteğini karşılayabilme beceriniz olacaktır. Örneğin bir yerlere yazı yazabilirsiniz, çeviri yapabilirsiniz, web sitesi hazırlayabilir, web sitesi olanların ek taleplerini yada problemlerini karşılayabilirsiniz.

Şimdi aşağıdakileri düşünmeye başlayın ve harekete geçin;

1- Ne satabilirim?
2- Neden insanlar benden bunu alsınlar?
3- Yarattığım fark yada beni tercih edilebilir kılacak neler yapabilirim?
 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..