Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '10

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

İnternetten ücretsiz olarak yabancı dil öğrenmek ister misiniz?

İnternetten ücretsiz olarak yabancı dil öğrenmek ister misiniz?
 

www.livemocha.com


Hem de 36 yabancı dilden istediğinizi....Eğer kulaklıkla dersi takip ederseniz kendinizi sanki bir dil laboratuvarında çalışıyormuş gibi hissedebilirsiniz.

Bu siteyi bir öğretmen arkadaşım önerdi. İspanyolca, Almanca, Portekizce, Rusça, v.b. hatta Türkçe bilmeyenler için de Türkçeyi çok rahat bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Kimse kimseye zorla yabancı dil öğretemez. Bir yabancı dili öğrenmek istiyorsanız mutlaka içinizde bir öğrenme içgüdüsü olması gerekir. Tabii bu siteden dil konusunda akademik kariyer yapacak değiliz. Ancak o ülkelere gittiğimizde İngilizce dışında bir dil konuşmak, en azından derdimizi anlatabilecek kadar o yabancı ülkenin dilini konuşmak güzel bir duygu olsa gerek.

Şimdi ilgilenenler için takip edecekleri yolu anlatıyorum. İlkönce aşağıdaki siteye giriyorsunuz.

www.livemocha.com

Sitede sol üst köşede "Select a language" kısımını tıklayıp, oradan Türkçe'yi seçiyorsunuz.

Konuştuğunuz dili ve öğrenmek istediğiniz dili seçiyorsunuz. Örneğin Türkçe ve İspanyolca gibi. Başla butonuna basıp, açılan formu dolduruyorsunuz. Öğrenmek istediğiniz dili hiç bilmiyorsanız başlangıç kısmını işaretliyorsunuz. Kayıt kısmına bastığınızda e posta adresinize bir aktivasyon maili geliyor. O aktivasyon çubuğunu tıklattığınızda artık yeni bir dil öğrenmeye hazırsınız demektir. Açılan sayfadan profilinizi tamamlayıp, isterseniz fotoğrafınızı da ekliyorsunuz. Devam tuşuna bastığınızda isterseniz arkadaşlarınızı da davet ediyorsunuz. Devam ettiğinizde karşınıza başlangıç seviyesi için 101, 102, 201, 201 numaralı başlıklar çıkıyor.

101 nolu başlıkta 3 tane ünite yer almaktadır. Her ünitede 5 veya 6 ders vardır. Her dersin ise 1. Öğren, 2. Değerlendirme, 3. Yaz, 4. Konuş bölümleri bulunmaktadır. Yön çubukları ve fotoğraflar sizi yönlendirmekte, isterseniz çevir tuşuna basarak, kelimelerin Türkçe karşılıklarını da görebilirsiniz. Ortadaki yön tuşuyla konuşmaları tekrar tekrar dinleyebilirsiniz.

Daha sonraki değerlendirme kısmında, yazdıklarınız ve okuduklarınız, otomatik olarak kayda alınmakta ve gönder tuşuna bastığınızda açılan pencereden örneğin İspanyolca öğreniyorsanız, ana dili İspanyonca olan kişiler karşınıza çıkmakta ve istediğinize alıştırmalarınızı gönderiyorsunuz. Daha sonraki günlerde o kişiler sizi değerlendirerek not vermektedirler. Aynı şekilde Türkçe öğrenen birisi de ana diliniz Türkçe olduğundan yaptıkları alıştırmaları size göndermekte ve bu defa siz onları değerlendirme durumunda kalıyorsunuz. Daha sonraki alıştırmaları yapmanız bilgilerinizi pekiştirmeniz bakımından yararlıdır.

Ben bu siteyi çok yararlı buldum ve bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedim. Siz ilgilenmezseniz bile çocuklarınız ve yabancı dile meraklı olan kişilere tavsiye etmenizi öneririm.
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..