Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

İntibak yasasında dağ fare doğurdu

İntibak yasasında dağ fare doğurdu
 

EMEKLİLER ALANLARDA- EMEKLİ SEN BURDUR ŞUBE BAŞKANI FATİH ÖZCAN


İntibak Yasasında Dağ Fare Doğurdu

AKP Hükümeti Emekliyi Eskimolar Gibi Ayılara İkram Etmeyi kafasına Koymuş

Kamuoyunun intibak zammı olarak bildiği, sadece 2000 yılı öncesinde emekli olmuş.

1 milyon 900 bin SSK emeklisinin maaşlarında iyileştirme öngören, sahte İntibak Yasasından yılan çıktı; AKP Hükümetinin kamuoyunu ve emekliyi aldattığının ve makaraya sardığının, dalga geçtiğinin dayanılmaz hafifliği çıktı; kısacası 98 kuruşluk zam çıktı. SGK’nin düzenlemeden bu yana uzmanlarına yaptırdığı çalışmalar sonucu, 55 bin 996 SSK emeklisi ya da mirasçısı 98 kuruş zam alacak. Böylece AKP Hükümetinin 10 milyonluk devasa emekli kitlesini Eskimolar gibi ayılara ikram etmeyi tasarladığı bir kez daha ortaya çıktı ya da Hollandalılar gibi salt yaşlı ve üretemez oldukları için ötenazi hakkı yasasına tabi tutmayı tasarladığı anlaşılmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu intibak uzmanları, 2000 yılı öncesinin İnönü, Menderes ve Demirel’in Başbakanlık yaptığı dönemlere ait bütün dosyaları elden geçirerek 850 bin emeklinin intibaklarını çıkardı. Bunların 55 bin 966’sının 10 liranın altında zam alacağı ortaya çıktı. 49 bin emekli de 10 lirayla 20 lira arasında, 219 bin emekli ise 50 ila 100 lira arasında zam alacak. Geri kalanların zamları 100–15- lira arasında değişiyor. Uzmanlar son yıllarda emekli olanların ise 350 lira kadar zam alacaklarını söylüyorlar.

İntibaktan yılan çıktı

AKP Hükümetinin, milyonlarca emeklinin umdu olan İntibak Yasasını da sulandırdığını, halkı ve emeklileri makaraya sardığını ve aldattığını ileri süren Emekli Sen Burdur Şube Başkanı Fatih Özcan, “Genel Başkanımız Veli Baysülen’in de belirttiği gibi, bu bir seçim yatırımıdır” dedi. Yapılanın gerçek bir intibak olmadığını, sadece SSK emeklileri için basit bir düzenleme olduğunu ilk çıktığı zaman belirttiklerini ifade eden Özcan, en az alan emeklinin zammının 10 liradan düşük olduğu, kuruşlarla ifade edildiği için 10 lira ifadesinin kullanıldığını, esasen zamların 98 kuruştan başladığını iddia etti. Özcan emeklinin maaşının Türkiye’nin yaşam koşullarına intibakının sağlanmasının elzem olduğunu, emeklinin gerçek kurtuluşunun bu olduğunu, insanları aldatmanın gereği olmadığını ekledi.

Memura Gelir Vergisi Düzenlemesi Gibi Emekliye TÜFE Oyunu

AKP iktidarı, kamu emekçilerine toplu sözleşmeyle verdiği zammı gelir vergisi diliminde yaptığı düzenlemeyle geri alması gibi, SSK emeklilerinin intibak zammını da 2012 yılının ilk 6 ayında TÜFE’nin düşük gösterilmesi suretiyle geri alındığını iddia eden Özcan, TÜFE hesaplamasında esas alınan ürünlerin güncel ve gerçek hayatla alakalı olmadığını iddia etti. Özcan TÜFE hesaplamalarında esas alınan pinpon topu, dikenli tel, bulaşık teli veya lüks arabaların emeklinin hayatında hiç yerinin olmadığını belirterek halkı ve emeklinin aldatıldığını, emekli kitlesinin salak olmadığını, bunun hesabını seçimlerde mutlaka soracağını ifade etti.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..