Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '14

 
Kategori
Güncel
 

İntiharın sayısı olmaz sebepleri olur

İntiharın sayısı olmaz sebepleri olur
 

Bazı durumlar vardır ki, söylenilecek çok şeyin olmasına rağmen sükûta bürünür kelimeler. Boğazınızda düğümlenip kalır da, yürek bu anda feryada başlar. Nedenler niçinler sıralanırken, bir cevap bulunamaz. Bulunsa da anlayan, ilgilenen olmaz.

Yine polis, yine genç gelen bir ölüm ve maalesef sebebi intihar.

Bugüne kadar emniyet içinde kaç intihar vakası oldu diye sayılarla boğuşmayacağım.Sayısal rakamlar vermeyeceğim. Çünkü burada söz konusu insan hayatı. Sayıların, kelimelerin kifayetsiz kaldığı durumlardan biri.

Bu onurlu mesleğin, insan hayatının hiçe sayıldığı bir meslek haline dönüşmesi ise maalesef acı gerçeklerden bir tanesidir. Kişiler, bu mesleği tercih ederken, görev başında başına gelebilecek herşeyi de göze alarak girerler. Vatan savunmasıyla eş değer bir görevdir. Ucunda şehitlik mertebesi olan bir meslektir. Kısacası kelle koltukta çalışırlar. Ancak hiç kimse bu göreve başlarken intihar ederek öleceğini aklından bile geçirmez.

Bir meslek grubunda intihar vakaları çok sık görülmeye başlanırsa, bunun sebebi araştırılması gerekir. Normal olanı budur ancak bugüne kadar gözlemlediğimiz, bu konunun her zaman hasır altı edilip, üstü kapatıldığıdır.

Bu konuda bir birimin kurulup araştırılmaya dahi gidilmeyişi, bunun en net göstergesidir. Çalışma şartları en ağır olan mesleklerden biri olması sebebiyle, yıpranma payı oldukça yüksektir. Her intiharın altında, birim ile ilgili çeşitli sebepler yatar. Yoğun çalışma şartları, üstlerin baskısı derken cinnet geçirme noktasına gelen insanların, değersizleştirilmesi, adlarının duyulmaması ne acı.

Emniyet; birbirine bağlı koordine şeklinde çalışan elektronik bir devre gibidir. Bu devrelerde kısa devreler olmaya başlarsa, bu bütün sistemi etkiler. Sonuç, istikrarsız, sık sık arızalan bir sistem meydana gelir. Siz böyle bir sistemi ne kadar verimli çalıştırabilirsiniz?

Pırıl pırıl gençler, bu mesleğe girebilmek için can atıp,gecesini gündüzüne katarak çalışıyorlar, sonuç umduğunu bulamamak ve peşinden gelen intiharlar.

Emniyet demek, halkın güvenliği, huzuru demektir. Bu düzeni sağlamak için vardır. Huzursuz elemanlar, bu düzeni nasıl sağlar, hiç bunu düşündünüz mü acaba?

Kişi huzurlu ve rahat ise,etrafına huzur ve güven verir. Bunun tersi durumunda hiç hoş olmayan görüntüleri az rastlamadık. Sonrasında oluşan tablo vurun abalıya.

Bugün özellikle İç İşleri Bakanlığı, bu intihar vakalarının üzerinde titizlikle durmalı, Emniyet içindeki olumsuz şartların iyileştirilmesi yönünde kararlı ve istikrarlı adımlar atmalıdır.

Kahramanlık hikâyeleri ile yıllarca ninni diye uyutulan insanlara gerçek dünyadan yaşam hikâyeleri anlatıldığında acaba kaç kişi bu mesleğe girmek ister hiç düşündünüz mü?

ELEEKTRONİK POSTA: nuran_cal@hotmail.com

TWİTTER:@SARENDE

FACEBOOK: https://www.facebook.com/nuran.cal

WEB: www.nurancal.com

 
Toplam blog
: 35
: 501
Kayıt tarihi
: 30.04.14
 
 

1976 Denizli doğumlu olan yazar; ilk-orta-lise eğitimlerini Denizli'de tamamladı. Eskişehir Anado..