Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '13

 
Kategori
TV Programları
 

İntikam Yeni Sezon başlarken sırtından bıçaklandı! Nejat İşler yine mi? Yeni Rüzgar kim?

İntikam Yeni Sezon başlarken sırtından bıçaklandı! Nejat İşler yine mi? Yeni Rüzgar kim?
 

Tıpa tıp benziyorlar ama


“Hiç seyretmedim Ece Hanım, ama tavsiyeniz üzerine bir bakacağım” bu sözü okuyucularımdan sık sık duyduğum için bir tekrar vererek asıl konuma döneceğim.

Aslında uyarlama dizilerden hiç hoşlanmıyorum ve tercihim hep özgün senaryo yönünde oldu. Belki de hoşlanmama nedenimin en başında yer alan “ daha iyisini mi yapacağız? Sahne sahne, dialoglar dahil hatta kıyafetler bile belirli geliyor” mantığının benim üretkenlik anlayışıma sığmamasından kaynaklanıyor. Çünkü eğer bir üretmeye ara versin beynimiz, vay bana vaylar bana, ne olur halimiz?

Dizi, In D House ve Disney Türkiye iş birliğiyle hazırlanmıştı ve Ocak 2013 de Kanal D de start vermişti. Dizide babası komşuları tarafından iftiraya uğrayan Yağmur'un intikam hikayesi anlatmakta. İlk yayına girdiğinde dizinin orijinali Revenge'i izleyenler pek memnun kalmadı, izlemeyenler ise kurgunun güzelliğinden, renklerden, görsellikten bahsetti durdu. Bana sorarsanız, evet hazır üretim olmasına rağmen bana her şeyden önce daha Akdenizli ve en az aslı kadar da Amerikalı gelmişti. Doğrusu Revenge, renk olarak çok baskın ve gözlerimi yoruyor. Ama Amerikalılar bu tarz zenci renklerini seviyorlar dizilerde, soft renkler anglosakson dizilerin işiymiş gibi geliyor bana. Bir de tabi bizim ahlak yapımıza uymayan bazı ilişkiler var.

Beren Saat, Revenge'in başrolünü oynayan Emily Van Camp ile aynı karakteri oynuyor. Her iki karakteri canlandıran oyuncu da güzel ve tehlikeli kadını rolüne çok yakışmış. Beren Saat'in Aşk-ı Memnu'dan kalan tavrı ile de eleştiri oklarına hedef kaldığının altını çizmeden geçemeyeceğim. Bence oynayacağı rol konfeksiyon usulü oyuncuya sunulunca Beren Saat de rolüne yeni bir soluk getiremedi ve eskiden bir esinti ile ekrana geldi.

Mert Fırat'ın rolü Joshua Bowman tarafından ekranda can buluyor. Daniel ne kadar saf ve kendine güvensiz bir karakter ise Emre o kadar kayıp kimlikli, şaşkın olarak Türkleştirilmiş. Bu rolü Mert Fırat layığı ile canlandırıyor ama ona şaşkınlık pek yakışmıyor.

Nejat İşler, yakışıklı kaptan yerine deniz aşığı bir karaktere dönüştürülmüş. Yağmur'un çocukluk aşkı olmasına rağmen aradaki yaş farkı insanın gözüne yumruk gibi inmekte. Çocukluk aşkı olup kendinden 10-15 yaşında büyüğe ya da küçüğe aşık olanınız varsa bilemeyeceğim tabi…

Dizinin en ilginç karakteri Engin Hepileri’ye kalmış. “Dişi rol” diye tabir edilen, üret üretebildiğince bir karakteri kim canlandırmak istemezdi ki… Zengin, eğlenceli ve en önemlisi aşırı zeki bir adam olmasına karşın Revenge de bu karakterin bir de biseksüel olduğunu hatırlatayım. Hatta dizide erkek aşığından laf almak için yatağa bile giriyor karakter, ama biz onu çapkın kılığında kadınlarla yatağa soktuk gitti.

Arzu Gamze Kılınç, orijinal rolün saçından tırnağına tıpa tıp aynı olarak geliyor karşımıza tek fark bizim versiyonda kadın gücünü ara sıra kontrol edemez hale geliyor ve iktidara taşıyamıyor. Bu oyuncunu suçu gibi görünmedi gözüme rol böyle biçilmiş.

Şimdi yeni sezon itibarı ile yeni bir karakter de diziye eklendi Alican Yücesoy, Yağmur’un eski sevgilisi olacak. Alican Yücesoy, dizinin orijinal versiyonunda ismi Aiden olan karakter ile dizide yerini aldı. Aniden, babasının intikamını almak isteyen Yağmur'a yardım etmek isteyecek. Ancak Yağmur, onca zaman sonra karşısına çıkan bu adama güvenip güvenmemek konusunda kararsız kalacak.

 İgor’un Yağmur gibi öğrencisi olan Ali, aniden ortaya çıkarak genç kadını şaşırtır. Ancak Yağmur bir zamanlar aşk da yaşadığı Ali’ye karşı temkinlidir. Hatta işlerine karışmasını da hiç istemez. Ancak olaylar her ikisi içinde beklenmedik bir biçimde gelişecektir. İlk kez Kanlıca’da kamera karşısına geçen ikili neşeli tavırları yanı sıra özel dövüş sahneleri ile de ekrana gelecek. Ne de olsa ikisi de İgor’un öğrencisi ve İgor varsa aksiyon eksik olmaz.

Kanal D'de "İntikam" dizisinin yeni sezon yayın tarihi belli oldu vuslat 12 Eylül Perşembe akşamı 20.00'de olacak.

Oyuncu kadrosuna yeni isimlerin ve karakterlerin de katıldığı dizide izleyicileri yeni sezonda da sürprizler bekliyor.

Annesinin yaşadığını öğrenen Yağmur’un (Beren Saat), onu bulmak için Hakan’dan (Engin Hepileri) yardım istediği ve ayrılık sonrası Emre (Mert Fırat) ile ilk karşılaştığı sahnelerinin çekildiği diziye; Alican Yücesoy “Ali Sülen”, Zeynep Özder “Aslı Sağlam”, Tilbe Saran “Hale Çelik”, Nesrin Kazankaya “Nurdan Gümüşçü” ve Beyza Şeker de “Dicle” karakterleri ile dahil oldu.

Şimdi izin verirseniz konumun asıl kısmına bir geçeceğim!

Beren Saat, Mert Fırat başrollerinde oynadığı İntikam dizisinde beklenmeyen bir ayrılık gerçekleşti. Bir mi dedim? Yok, efendim iki ayrılık demek doğru olur!

Dizinin 2.sezonu öncesinde Aslı karakterini canlandıran Dilşad Çelebi'nin ayrılarak başka bir diziye geçtiği ortaya çıkmıştı. Oyuncu karşımıza ATV'nin yeni dizisi Bugünün Saraylısı'n da çıktı. Böyle durumları pek sevmediğimi her halde fark etmişsinizdir. Sorumluluk önce gelir benim için haydi diyelim oldu. Gelen teklife kariyeri açısından baktı ve bir diziden bir diğerine atladı.

Peki, Nejat İşler’e ne oldu? Dizinin omurgasını oluşturan Rüzgar karakterini neden terk etti? Sözleşmesi 1 sezonlukmuş, iyi de dizi bir sezonluk değildi. Bu arada bu Nejat İşler’in ilk terk ettiği iş de değil! Zaten bu rol için kendini yaşlı buluyormuş ama rolü kabul etmiş, mışlar ve muşlar ile dolu yani ortalık. Haydi bir bakalım mı?

Birinci iş olarak 2010 yılında Kapalıçarşı dizisini bıraktı ve yerine Engin Altan Düzyatan geldi.

İkici iş olarak Behzat Ç. dizisinde Ercüment Çözer karakterine soyunmuş ama diziden ayrılmıştı daha sonra diziye geri dönerek bıraktığı işi tamamlamaya çalışmıştı.

Allahın hakkı üç olarak da Kanal D ekranlarında yayınlanan İntikam dizisinden aniden ayrıldı.

Şimdi sizce bu durum alışkanlık mı yapmış, yoksa sorumsuzlukdan mı kaynaklanıyor, ya da evdeki hesap çarşıya mı uymuyor? Her ne olursa olsun, çözülmesi gereken bir sorunu olduğu belli!

İlk gelen açıklama aynen şöyleydi: Geçen hafta yaptığı röportajda, “Gezi olayları beni çok etkiledi. Hedef hastası oldum” demişti. Yaz boyu Bodrum’da yaşayan, aktivist olarak birçok eyleme de katılan İşler, dizinin geçen hafta başlayan çekimlerine katılmadı. Birkaç yıldır yaşamının büyük bir bölümünü Bodrum Gümüşlük’te geçiren oyuncu, forumlara destek veriyor, söz alıyor, atölye çalışmalarına katılıyor.  Yeni sezon tanıtım çekimlerinde de yer almayan ünlü oyuncu, sağlık sorunlarını bahane gösterdi. Nejat İşler’i bir türlü ikna edemeyen Kanal D, yeni oyuncu arayışına girdi. Gezi olayları sadece Nejat İşler’i mi bu kadar etkiledi, yoksa dünya basınının manşetten verdiği fırtına habere karşı biz mi duyarsızdık? Abartmasak iyi olur derim, bu bir bahaneden öteye gitmiyor benim için. Öte yandan diğer bir söylenti de bu görüşe destek çıkar gibi bir izlenim veriyor. “Behzat Ç.”nin senaristi Emrah Serbes’in de Gümüşlük’te, Nejat İşler’in oturduğu evin alt katını satın aldığı, BDP istanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’le birlikte yaklaşan yerel seçimler üzerine çalışmalar yaptığı öğrenildi. Haydi bakalım yolları açık olsun!

İkinci açıklama set arkadaşları ile arasında başından beri sorun olduğu konusunda geldi. Pire için yorgan yakmak tabiri sanırım bu olmalı! Çünkü bunun için kaç oyuncu ekmeğini ret, kariyerine ihanet eder ve hayranlarına hayal kırıklıkları yaşatır?

Üçüncü açıklama olarak gelen ise kasıklarımı tutarak gülmeme neden oldu. “Dallasvari bir dizide oynamak benim siyasi kimliğim ve düşüncelerimle bağdaşmıyor” dediği iddia edildi. İyi de dizi zaten başından beri öyle bir senaryo akışına sahip olduğu gibi bir de üstüne üstlük adı da “İntikam”.

“Tazminat ödeyecek mi?” sorusuna da ayrıca cevap bulmak gerekiyor. Çünkü  Nejat İşler, eğer tazminat ödemezse ben gene, yine, yeniden başa saracağımızı ve tekrar bir diziyi yarım bırakacağını düşünüyorum. Sözleşme gereği yapımcı şirkete ya yüklü bir tazminat ödeyeceği ya da şirketin başka bir projesinde uygun bir rol oynayarak ödemeyi yapacağı konuşuluyor.

Peki, şimdi Rüzgar karakterini kime emanet edileceği konuya gelelim….

Yapım şirketi biran zaman kaybetmeden yeni “Rüzgar” arayışına girdi. Son olarak “SON” dizisinde yer alan başarılı oyuncu Yiğit Özşener'e teklif götürdü. Ancak şimdi kulislerde Yiğit Özşener'in teklifi kabul etmediği konuşuluyor. 

Tabi yapımda işi kesinleştiremediği için net bir açıklama yapamıyor ve sürpriz bir isim demekle yetiniyor. Bunun sürprizi mi kaldı? Dizinin sadık izleyenleri merak içerisinde sosyal medyayı sallamaya devam ediyor. Konuşulan isimlerden biri de Kuzey Güney dizisinden Çağdaş Onur Öztürk, dizinin fanlarının tahminlerinde üst sıralarda yer alıyor. İntikam dizisinde Rüzgar karakterini canlandıracak oyuncunun bu hafta açıklanmasını bekleniyor. Bence biran önce anlaşmaya varılsın da seyirci de bir “oh!” çeksin derim. Yoksa “dizim tarihe mi gömülüyor?” endişesi ile bu işler yürümez. Fanlar tedirgin olur, bir anda da diziyi seyretmekten vazgeçer. Haliyle de kepenkleri indirmek zorunda kalınır. Emeğe yazık olur!

Hayatta emeğinizin karşılığını bulabilmeniz dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..