Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '12

 
Kategori
Sanat Eğitimi
 

İ.Oral Bahtışen, Mikrogiz Sanatı Üzerine

1950’de Konya/Ilgın’da doğdu. Uzun zaman önce Ankara’ya gelip yerleşen İ.Oral BAHTIŞEN Sağlık Bakanlığında Fotoğrafçı olarak göreve başlayıp, aynı yerden fotoğrafçılık ve kameramanlık yaptı. Fotoğrafçılık ve kameramanlık konusunda deney ve tecrübesine yenilikler katıp, uzmanlaşarak Sağlık Bakanlığından emekli oldu.

Hatice hanım ile evli olup ay parçası iki kız babası olan sanatçı, Kurtuluş Mahallesinde yaşadığı dairede mutlu ve huzurlu bir aile reisi olarak, hayatını sürdürmektedir.

İ.Oral BAHTIŞEN, emekli olduktan sonra da  fotoğrafçılık mesleğini hiç bırakmazken, bunun yanında MİKROGİZ adını verdiği, yeni ve orijinal bir buluş yaparak kendini aşmayı başardı. Bu buluşu MİKROGİZ SANATININ en nadir örneklerindendir. Bahtışen’in bu sanat ürünlerinin ortaya çıkması, uzun zaman almakta, yorucu, meşakkatli; fakat vazgeçilmez bir uğraş ve göz kamaştıran bir şaheser olarak, karşımızda durmaktadır.

Bahtışen bu eserleri için: “Bu eserler, yapım ve çekime dayalı olarak, iki aşamada gerçekleşmektedir. Bu eserler, tamamen bir düşünce, ufuk ve hayal ürünüdür denebilir.” demektedir.

Sanatçının bu eserlerini görenler, Oral BAHTIŞEN’in hayal ve düşünce dünyasının mükemmelliğini, parlaklığını, enginliğini, insanı şaşırtan zeka ve kavrayışını keşfederler. Sanatçının bilgi, deney ve tecrübesini, sanatına yansıttığı sonsuz hoşgörü, sevgi ve sonsuz sabrı, hayallerin ötesi dünyaların gizemlerini, nasıl tuvale işlediğini zevkle ve hayranlıkla izlerler.

BAHTIŞEN’in, uzaya, galaksilere, kainata, evrene ve sonsuzluk boyutundan, durgun zamanlara, Evren salkımlarının, Kainat salkımlarının oluşmasında yaşanan olaylara, Tanrı Parçacıklarına, Bing Banglara, ilanihaye sonsuzluğun sonsuzluğuna, ulaşan insanı, insan  ufkunu, enerji dalgalarını, düşünce frekanslarının uzandığı galaksileri, siklus ötesi yolculukları, sınırsız boyutların içinden gelen yüce enerji odaklarını, zaman ötesi zamanları, kadir enerji odağı, ve dahiyane keşif, buluş ve orijinleri, hayret ve şaşkınlık uyandırarak tuvale yansıtan BAHTIŞEN’in sanatının yansımalarını, seyretmekten  gözlerinizi alamayacak; ve bu “Mikrogiz” sanatı için söyleyecek söz bulamayacaksınız…

Sanatını, bilgisayar ve benzeri teknik aletlere gerek duymadan, tamamen kendi el becerilerini sergileyerek, çok çok ilerilere taşıyarak geliştiren sanatçı İ.Oral BAHTIŞEN, birçok yerde sergi açmayı da başarıyor. En son sergisini Ankara’da, Mithatpaşa Caddesindeki, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Başkanlığı, Sergi Salonunda gerçekleştiriyor.

BAHTIŞEN’in eserleri, diğer bir çok büyük sanatçılar gibi sadece Türkiye içinde değil, yurt sınırları dışında da yankı bulacağı; ve çok yankılar, sesler getireceği düşünülmektedir. Kendisini dahiyane buluşundan dolayı kutluyor, nice güzelliklere, yeni buluşlara ve yeni sergilere kanat açması dileklerimle, saygılar sunuyorum.

Abdullah Çağrı ELGÜN

cagrielgun@hotmail.com

 

 
Toplam blog
: 65
: 503
Kayıt tarihi
: 27.09.10
 
 

Abdullah (Çağrı) ELGÜN HAYATI HAKKINDA BİLGİLER Kayseri’de dünyaya geldi. Kayseri Atatürk İlkokul..