Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '15

 
Kategori
Teknoloji
 

iOS 9 Beta 1 yükleme

iOS 9 Beta 1 yükleme
 

Apple'ın dün gerçekleştirdiği WWDC 15 etkinliği sonrası Geliştiriciler için İOS 9 Beta 1 sürümü yayınlandı. 
 
Öncelikli Geliştiriciler (Developer) için yayınlanan beta sürümleri UDID kaydı ile yüklenebiliyor. Geliştirici ayrıcalıklarına sahip olmak  için yıllık 99 $ ödeme yapmanız gerekiyor. Bu ayrıcalığa sahip olan kişiler belirli  bir sayıda UDID kaydı yapabiliyor. İnternette belirli bir ücret karşılığında UDID kaydı yapan siteler var. Bu sitelere güvenmemenizi tavsiye ederim. Bunun nedeni UDID kaydı yapan kişiler ne zaman isterse sizin kaydınızı silebilme şansına sahip. UDID kayıtları kişi hesabı ile değil cihazlar üzerine yapıldığından birden fazla cihaza beta yüklemesi yapacaksanız her cihaz için ayrı ayrı UDID kayıdı yaptırmanız gerekiyor. 
 
Beta dosyaları önce geliştiriciler için daha sonra UDID kaydı sahiplerine ve sonrasında da genele açık şekilde yayınlanıyor. İnternette paylaşılan Beta Linkleri ile UDID kaydı gerektirmeden yükleme yapılabileceği paylaşıyor. Ben UDID kaydı ile yükleme işlemini gerçekleştirdim. Buradan kullandığınız iPhone modeline uygun Beta 1 dosyasını indiriyoruz. Cihazınıza uygun beta dosyasını indirdiğinizden emin olmanız önemli. Bu arada önemli bir nokta da iOS 9 Beta 1 UDID kaydı olmadan yükleme yapmak sonraki Beta sürümlerini de kayıtsız yüklenebileceği anlamına gelmiyor. 
 
UDID serinize ulaşmak için: iTunes -> iPhone -> Özet -> iPhone bilgileriniz yazan bölümde Seri Numarası üzerine tıklamanız yeterli. 
 
Bu işlemleri yapmadan önce mutlaka iTunes üzerinden cihazınızın yedeğini almayı unutmayın. Beta sürümleri geliştirme amacı ile paylaşıldığından sorun yaşamaya çok müsait oluyor. Bu nedenle aldığınız yedek ile tekrardan eski sürümünüze dönebilirsiniz. 
 
Yedekleme işleminden sonra cihazı bilgisayara bağladıktan sonra iTunes üzerinden Özet bölümünde iPhone'a Geri Yükle yaparak önce cihazınızı sıfırlayıp (tavsiyem bu şekildedir) daha sonra Güncellemeleri Denetle sekmesine Mac kullanıcıları alt / option, Windows kullanıcıları s  hift tuşuna basarak tıkladıktan sonra indirdiğiniz Beta dosyasını seçip yüklemeye başlıyorsunuz. Cihazınızı sıfırlamadan da yükleme yapmak isteyenler sıfırlama adımını atlayıp direkt yükleme işlemini gerçekleştirebilir. 
 
Yükleme işlemi bitiminde cihazınız tekrardan açılacak ve ayarlardan sonra iOS 9 Beta 1 olarak başlayacaktır.
 
iOS 9 Destekleyecek Cihazlar 
 
Soru ve görüşlerinizi konu altındaki tartışma bölümünden yada twitter üzerinden iletebilirsiniz.
 
Toplam blog
: 5
: 92
Kayıt tarihi
: 19.02.15
 
 

Endüstri Mühendisliği mezunu, Teknoloji üzerine blog yazmaktadır.  Apple ürünleri hakkında yüksek..