Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

İpek Kirpik Uygulaması Nedir? Tüm Yönleriyle İpek Kirpik Modası

İpek Kirpik Uygulaması Nedir? Tüm Yönleriyle İpek Kirpik Modası
 

ipek kirpik


Son dönemlerin özellik de düğün sezonlarının vazgeçilmezi arasında yer alan ipek kirpik akımı tüm hızıyla devam ediyor. Daha çekici ve güzel kirpiklere sahip olmak isteyen kadınlar tarafından talep gören, tam olarak kalıcı olmasa da 'günü kurtarmak' amacıyla yaptırılan ipek kirpik uygulaması hakkında merak edilenleri bu yazımda anlatmaya çalışacağım.

Ağırlıklı olarak zayıf ve cansız kirpiklere sahip olan genç kadınların tercih ettiği ipek kirpik uygulaması, yapay ama zararsız kirpiklerin özel bir yapıştırıcı ile kirpik diplerine eklenmesi ile gerçekleşiyor. Ortalama yarım saate ve tek seansta gerçekleşen bu işlemin ömrü ise pek fazla uzun sürmüyor, genellikle 2 ile 3 ay arasında kalan ipek kirpiklerin bu dönemlerde oldukça rağbet gördüğünü söylersem abartmış olmam.

Her ne kadar basit ve kolay gibi görülse de ipek kirpik uygulamasını da diğer operasyonlar gibi mutlaka uzmanlara yaptırmanızda yarar var ayrıca işlemde kullanılan yapıştırıcı ve kirpiklerinde mutlaka sağlığınıza olumsuz etki vermeyen maddelerden üretilmesi gerekiyor.

İpek Kirpik Uygulamasında Nelere Dikkat Edilmeli?
Göz, insanların yüz güzelliğini ve yapısını tamamlayan en önemli unsurdur bu nedenle ipek kirpik taktırmadan önce yüz hatlarınıza uygun çeşitlerini tercih etmelisiniz. Şuan en sık tercih edilen ipek kirpik türü 2 ve 3D ismi verilen modellerdir. Bunlar hem daha sağlıklı hemde yüz hatlarına daha uygun oldukları için tercih edilmektedir.

Eğer ipek kirpik uygulaması yaptırdıysanız gözlerinizin buna alışması zaman alabilir. Dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan birisi de kirpiklerinizle çok fazla oynamamanız, su değdirmemeniz ve rimel gibi çeşitli göz makyajlarından uzak durmalısınız.

İpek Kirpiğin Zararı Var mı?
Bu uygulamayı yaptıran bir çok kadın memnun olsa da merak edilen önemli sorun bu işlemin zararlı olup olmadığı yönündedir. İpek kirpiklerin uygulanmasında kullanılan yapıştırıcı burada kilit rol oynuyor. Yanlış ve göze zarar veren bir ürün kullanılırsa var olan kirpiklerinizin de dökülme ihtimali oldukça yüksek.

Op. Dr. Ebru DURMUŞ
instagram
web

 
Toplam blog
: 22
: 210
Kayıt tarihi
: 13.03.17
 
 

Merhaba ben Ebru Durmuş, Myra Estetik kurucusu ve sahibiyim. Burada bulunma amacım özellikle este..