Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '13

 
Kategori
Teknoloji
 

iPhone çıkana kadar 30.000 TL kazanma fırsatı

iPhone; daha satışa çıkmadan reklamlarına başlanan, sahip olmak için insanların birbirini çiğnediği bir ürün oldu senelerdir. Bu telefonu önce almak için birbirini çeeğneyen insanların varlığını en son bir açık artırma sitesinde ilk gün 10.100 dolara satın alan bir çılgın iPhone fanatiği kanıtladı.

Ancak bunun Türkiye’de de açılımlarını bulmak mümkün. Her sene iPhone Türkiye’nin önde gelen elektronik mağazalarında 3.200 ila 3.500 TL arasında satışa çıkıyor. iPhone 5S’in 16 GB modelinin piyasa satış fiyatının 649 dolar olduğunu göz önünde bulunduracak olursak bugünün kuru üstünden birkaç küçük hesap oyunu yapalım:

Manşet.At sitesinde yapılan bir hesaba göre eğer bu iPhone satışını kura yansıtacak olursak doların mevcut kurunun 5.08 TL olduğunu görürsünüz.

Bunu bir kenara bırakalım: Diyelim ki bir an önce iPhone edinmek istiyorsunuz. Bunu Türkiye’nin fahiş fiyatla ürün satan teknoloji mağazası yerine Bizzat İngiltere’den alsanız neler olurdu dersiniz?

Öncelikle gidiş dönüş uçak biletinizi THY’den aldınız diyelim, fiyatı 1.100 TL... Orada kötü olmayan, 3 yıldızlı bir otelin geceliği, bu haftalık fiyatlara bakacak olursak 200-300 TL arasında değişiyor. Londra’da fena sayılmayacak bir yerde yemek yemenin maliyeti günlük 400 TL diyelim. Bu fiyatlarla 2.000 TL’nin altında bir maliyetle İngiltere’ye gider, iki gün kalıp dönersiniz, yediğiniz içtiğiniz, gördüğünüz gezdiğiniz de yanınıza kar kalır. Bir tane de iPhone’u ücretsiz almış olursunuz.

Eğer İngiltere vizeniz varsa, Türkiye’de bu fiyatlara almak isteyen birileri varsa, her gidiş gelişte 3 telefon getirmek şartıyla bir seferde 4.000 TL’ye yakın para kazanır, her hafta bir kez gidip gelseniz 16.000 TL kazanabilirsiniz. Kasım’da Türkiye’de satış başlamadan bu şekilde iPhone üstünden 30.000 TL’nin üstünde para kazanabilirsiniz.

Her hafta en az bir kez öğle yemeğinizi Londra'da yemek ve THY'den kazandığınız miller de cabası...

 
Toplam blog
: 69
: 9106
Kayıt tarihi
: 06.07.06
 
 

Yaklaşık 10 sene Milliyet gazetesi ve yayın grubunda çalıştıktan sonra basın ve sosyal medya danış..