Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '08

 
Kategori
İlişkiler
 

İpini üzerine etmek!

Bazı insanlar vardır hep kendi bildiği yolda, burnunun dikine gider. Yap dersin yapmaz, yapma dersin yapar, git dersin gitmez, dur dersin durmaz..

Böylelerine bazen ‘ipe sapa gelmez’ de denir. Yani boynuna ip takıp bir yere bağlasan ya da çekip götürmeye kalksan ipi kırar kaçar, bir iş yaptırmaya kalksan yüzüne gözüne bulaştırır.

Çocuğun vardır, ders çalış dersin, çalışmaz, bir işe koyarsın bir halt öğrenemediği gibi iki günde kapı önüne konur.

Karın vardır, ne söz dinler, ne eviyle ilgilenir, ne çocuklarına bakar ne de sana kadınlık eder, dır dır da dır dır, çenesinden başka bir şeyi yoktur. Alıp çöp tenekesine atasın gelir.

Kocan vardır, aylağın, serserinin tekidir. Ne bir iş bilir, ne bir iş tutar. Para kazanıp evine bakmaz, ne çocuğuyla ne de karısıyla ilgilenir. Her türlü kötü alışkanlık ondadır. Birlikte yaşadığı insanlara hayatı zehir eder, üstüne üstlük vurur, kırar, önüne gelene saldırır, başı dertten kurtulmaz…

İşte böyleleri için öyle güzel deyimler üretilmiştir ki… Mesela ‘İpini üzerine etmek’ gibi, ya da ‘Bırak sarhoşu yıkıldığı yere kadar gitsin’ gibi.

Eğer yakınınızda, ailenizde böyle baş edemediğiniz kişiler varsa kesinlikle uğraşmayın, çünkü değmez, bir sonuç da elde edemezsiniz. Bırakın ipini üzerine, gidebildiği yere kadar gitsin. Gün gelip başını mutlaka bir duvara toslayacaktır.

Birkaç tane çocuğunuz mu var, biri devamlı sorun çıkarıp, başınızı mı ağrıtıyor, ötekilere ayıracağınız zamanı, ilgiyi mi gasp ediyor, bırakın yıkıldığı yere kadar gitsin, anlayacaktır bir gün. Anlamazsa da kendi bilir.

Karınız mı var, kocanız mı var ipe sapa gelmeyen, ya da yanınızda böyle birileri mi çalışıyor, koyun gitsin. Uğraşmaya değmez, zaten uğraşsanız da bir sonuç elde edemezsiniz. Çünkü bir insan yedisinde neyse yetmişinde de odur.

Ve genetik diye de bir olay vardır.

Bu kişi çocuğunuzsa önce kendinize, sonra bir önceki nesle bakın, anlarsınız. Eğer eşinizse, onların anne-babasına, diğer aile bireylerine bakın. Hemen çözersiniz çok bilinmeyenli denkleminizi.

Yani demek istediğim; ipini üzerine etmek gerekiyorsa, boşa tutmayın, zaten o bir gün kendi kırıp gidecektir.

 
Toplam blog
: 121
: 1472
Kayıt tarihi
: 23.08.07
 
 

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü mezunuyum. 28 yıllık g..