Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '16

 
Kategori
Teknoloji
 

İptv yayınları hangi cihazlarda izlenebilinir?

İptv yayınları hangi cihazlarda izlenebilinir?
 

İnternet üzerinden yayın izleme işlemi olan iptv hakkında bir önceki yazımda çok fazla detaya inmesem de (bknz: http://blog.milliyet.com.tr/iptv/Blog/?BlogNo=541957 ) bahsetmiştik. 

Şimdi bu teknolojinin ne gibi teknolojide cihazlara ve yazılımlara gereksinim duyduğu hakkında özgün bilgi makelesini paylaşacağım.

IPTV yayınları öncelikle kaynak olarak tabi ki bildiğimiz gibi bir yayıncı kanal ya da kişilerin oluşturduğu bir kamera ya da film play halinde olan video derlemesini anlık olarak internette göndermesiyle oluşan bir sistemdir. Kısacası aktif yayın olarak sürekli internete bağımlı şekilde yaşar. Yayının çıkabilmesi ve izlenebilmesi için.

Yayın alındıktan sonra datacenterler üzerinde ya da internet upload ve download hızının kapasitesine ve rahatlığına göre yerel iş yerler ya da evlerden de yapılabilinir. Tabi ki burada yüksek gelişmiş dedicated server makineler kullanılması en sağlıklısıdır. Aslında halk dilinde yaygın kullanılan iptv server kelimesi yanlış ibarelerde kullanılsa da yayın paketleri için, doğrusu iptv için kullanılan ana makine cihazlarına verilen isimdir.

Yayınlar server makinelerden çıktıktan sonra internetten bir url sinsilesi ile public yani halka açık olur ve izlenmeye hazırdır. Fakat burada izlemek için gerekli olan cihazlar ve cihazlarda yüklü olan yazılımlardır. Çünkü cihazlar programları çalıştırmak iin programlarda aktif gelen streaming görüntüyü sentezleyip yorumlayıp ekrana (tv, monitör vb) yansıtmak için kullanılır.

Şimdi cihazlar ve cihazların var ise kullandığı programları sırasıyla bildiğim ve hakim olduklarıma göre sıralıyorum

BİLGİSAYAR : Vlc player, Pot Player ve Simple TV 
MAG 250-254-258 : Kendi içlerinde gelen MX player/ VLC player 
Android Tv Box : IPTV programları ve codec destekleyivi MX player veya VLC player
LG ve SAMSUNG Smart TV : Smart IPTV
Uydu Cihazları : Çeşitli firmaların çeşitli emulatör yazılımları mevcuttur bir standarı yoktur.

Bir sonraki blogta görüşmek üzere

 
Toplam blog
: 5
: 2522
Kayıt tarihi
: 26.09.16
 
 

Bilgisayar mühendisii. Hosrware ve software uzmanı. Bilişim teknolojileri ve internet teknolojile..