Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '11

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

İpucu mu istiyorsunuz ?

İster Bölgesel İnovasyon Stratejisi veya ister adına başka bir şey deyin ama, bu sefer sizlerle kent ortak geleceği için yapılan çalışmalarda aldığım dersleri(!) paylaşmak istiyorum. 

Uzun dönemli – stratejik düşünme yeteneği geliştir 

Günümüz “hız çağı!” olduğundan, her şeyi düne yetiştirmeye çalışan bizler, hareket halinde iken yeterli ve nitelikli plan yapmaya fırsat bulamıyoruz. Zaten zihinsel eylemleri de çok sevmeyiz ve bu nedenle, özellikle müşavirlik mesleğinde, iş akım şemalarında uygulama süreci çok uzun tutulurken, planlama ve projelendirme süreci çok kısa tutulur. Hatta bunlar gereksiz bürokrasiler diye bakanları bile, maalesef “halen” görmekteyiz. Oysa ki gelişmiş dediğimiz ülkelerde ise bu şema tam ters işler, uzunca bir süre planlama ve projelendirmenin arkasından hızlı bir uygulama ile konu “olası en mükemmel” şekilde sonlandırılır. Bu durum, bavulunu zihninde toplamış bir kişinin, pratikte 5 dakikada bavulunu hazırlamasına benzer. 

Doğru insanları – organizasyonları bul 

Günümüzdeki yanılsamalardan biri de herkesin herşeyi bilip, yapabilecek olmasıdır! Nasıl ayırt edeceğiz? Küçük bir ipucu, konunun felsefesini anlatabiliyorsa, neden o konuyu öğrenmek gerekiyor, nasıl geliştirilebilir, hayatımıza yansıması nasıl olacak sorularına sunumu içerisinde yanıt verebiliyorsa, o konuyu kişi/kurum özümsemiş demektir. Yani bakış açımızı, küresel bakış açısıyla birleştirmekten bahsediyorum. Bu, işin teknik tarafı, bir de ahlaki tarafı var. Yani bu işi o kişi/kurumun neden yaptığı? Elbette, bir “gelir” elde edilecektir, ama etik olması şartıyla... bu kişilerde/kurumda, işlerine duydukları aşkı, cömertliği, araştırmayı, ilhamı, aktarma becerisini ve daha bir çok özelliği bulabileceksiniz. 

Güçlü iletişim kur 

Bu durum tecrübe gerektirir. Olgunluk gerektirir. “Haklılığı değil, mutluluğu seçiyorum” bilinci gerektirir. Aynı güçte iki kişi nasıl yenişemezlerse veya sürekli yenen bir diğeri olursa, zayıf/hatalı/eksik iletişimlerde de iki kişi sık sık ringe çıkmak durumunda kalabilir. Oysaki, aynı masaya aynı hedef için oturan her bir kişi, bir diğerinin de kendisi kadar özel olduğunu idrak eder, aynı yıldıza ulaşma amacında olunduğunun bilincindedir ve ileşimde de bunu bilerek hareket ederse, zaman içerisinde insanlar/kurumlar birbirlerine güven duymaya başlar. Ortak kent geleceği için birbirimize güvenmeye ihtiyacımız vardır, bunun ortaya çıkabilmesi zemini, ortak çalışmalardır. Ortak çalışmaların devamlılığının temeli, güçlü iletişimdir. 

İyiniyet ve etkinlikle çok çalış 

Eminim ki hiçbirimiz iyiniyet ve etkinlikle çalışan kişilerin başarısız olduğuna tanık olmamışsınızdır. -Burada iyiniyetin aptallık olmadığını vurgulamak isterim.- İyiniyet adı üstünde, niyetimizin ne olduğudur? Kent ortak geleceğinde, “benim adım öne çıksın, sonra milletvekilliğine oynarım” veya “şirket adı öne çıksın, satışları arttırırım” veya “Belediye başkanı olarak adım öne çıksın, tekrar seçilirim.” Kaygıları iyi niyet değildir. Kentin tüm paydaşlarının, kentle ilgili aynı hayalleri kurarak, emek vermesidir. Bu şekilde, tohumların ne kadar çabuk yeşerdiğini görünce siz bile inanamıyacaksınız. 

Bilgiyi yay 

Kendinden emin olmayan insanlar, bilgisini başkalarıyla paylaşmazlar, çünkü başkasının kendisine muhtaç olmasını, kendisini geçememesini isterler. Oysa ki ancak dolu insan verebilir! Üstelik bilgi sende kalmadığı için senin bilginin üstüne inşaat yapan insanlar ortada türer ve bilgi çoğalarak büyür. Zaten amacımız da geleceğin bugünden daha iyi olması ise, bilgiyi olabildiğince yaymalıyız. Daha iyi, güzel şeylerin ortaya çıkması için değerli fikirleri ortalığa saçmalıyız. 

Ortak kent geleceği için çalışan meslektaşlarıma, gençlere tavsiyelerim bunlardır. 

Bu yazı, Bursa Hakimiyet Gazetesi İnsan kaynakları için hazırlanmıştır. 

 
Toplam blog
: 68
: 2603
Kayıt tarihi
: 27.05.11
 
 

Çoklu paydaş ortamında çalışma yeteneği, özellikle inovasyon ve kümelenmeyi teşvik etmek için kamu k..