Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '20

 
Kategori
Deneme
 

İRADEDE GÜÇ KİMİN?

Türkiye’de tarikatların Almanya bağlantıları hakkında bir konu var. Cüppeli Ahmet Hoca konuk. İlk defa benimle aynı fikirde olmasına mukabil, dilinin döndüğü kadar bir şeyler söylemeye başlıyor. Tabi duruyor bir noktadan sonra. Haklı tabi!

Almanya Avrupa’daki merkezde yer alan sanayisiyle merkez Avrupa’nın tek ve en önemli sahibidir. Nazilerin felsefesi dünya hâkimiyetiydi. Lider kadroların kaçtığı, intihar ettiği bir sistemin suçu ölenlerle kaçanlara yıkılarak arkadaki güç pek güzel geri plana çekilmeyi başarmışlardır. Dahası sermayenin birleşikleri yekpare yapısı düşünüldüğünde normal şartlarda Almanya savaştan yenilerek ayrıldığı zaman, normali şudur; yerli ve milli şirketlerine de el konulur, gövdenin ayakları halk ise, beyni konusu ülkede yerleşik şirketleridir.

Özellikle Almanya kendi ifadeleriyle bir polis devletidir. Dünyanın en güçlü istihbarat devleti, halkının nefes alışını dahi kontrol ederken, Türkiye açısından Türk-Alman ilişkileri Abdülhamit dönemi öncesine dayanır. İttihatçıların Berlin ve Tiflis’te öldürülmesi ilginçtir.

12 Eylül konusu gündeme geldiği zaman dikkatle bakan herkes şunu kolaylıkla görebilir. O zamanlar 12 rüzgârı estiğinde biçilmekten Almanya’nın kucak açmasıyla kurtulan ciddi bir insan kitlesi ile bugünün kaçak yapılarının sığındığı yerin aynılığının ilginçliğini söylemeye çalışan, ancak gri bir noktanın olduğunu rahatlıkla gösteren bir örnek olması bakımından söyledikleri önemli tabi…Tabi PKK konusunda başat ülke olması bakımından önemli ve dikkatle izlenmesi gereken bir ülkedir. Aynı zamanda geçmişte ikide bir Türkiye’ye açık açık cihat ilan eden Kaplancıları hatırlayınca, Almanya’yı bilmeyen birisi dahi burada istihbaratın açıkça destekleyecek kadar aleni hareket etmeyeceğini bileceği kadar müsaade ve yönlendirmelerinde etkisiz olduğunu düşünemez. Elbette Almanya da nihayetinde, daha düne kadar yüzlerce Amerikan askeri üssü, Afganistan’dan getirilen teröristlerin sorgulama merkezlerinin Almanya’nın merkez olduğunu, 11 Eylül saldırılarını yapan grup ve grupların Almanya’da eğitildikleri ile birleştirdiğinde Almanya büyüklüğünde bir ekonomi ile dünyadaki en önemli çarkları çeviren Almanya’nın kâğıttan kaplan olmayacak kadar derin güç olmadığını düşünmek safdillik olmaz mı?  “Para gücün yanında durur ya da güç ne derse para odur” bu en tabi gerçektir.

Burada kafa karıştıran en önemli sorulardan biri de ülkede onca Amerikan üssü, dinlenen ve alenen ifade edilen şansölyeleriyle ile bir anlamda kim kimledir, kim kime tabidir, bizim bunu bilmemize imkân ve olanak mevcut değildir…

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..