Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '16

 
Kategori
Deneme
 

İrademizi zorlamayı gerektiren şeyler doğru olmayabilir

İrademizi zorlamayı gerektiren şeyler doğru olmayabilir
 

Nasıl bir güçmüş ki bu irade? Her şeyi onunla çözmeye çalışıyoruz. Madem içimizde böyle bir dinamo var, dağları aşalım, hala ne duruyoruz!

İrade gücüyle her şeyi başaracağımız söyleniyor. Kapasitemizin üzerindeki şeyleri de mi? Usain Bolt’u geçebilir miyiz mesela?

Sık sık bizlere “İradeli ol, iradeni kullan” deniliyor. Önümüze aşamayacağımız dağlar konuluyor. Kimimiz aşıyor, kimimiz aşamıyor. Aşamayan beceriksiz oluyor! Ya sen bu insanın kapasitesini biliyor musun? Üstelik kendi alanında da yarıştırılmıyor.

İradenin gücü beden gücünden bağımsız mı? İrademi zorlasam bile şu çubuk gibi incecik kollarımla yapmayacak mıyım?

Bir insan bir şeyi yapamazsa başarısız değildir; yapabileceğini yapamazsa başarısızdır. Her şeyi iradeye bağlıyorlar. Tamam, irade vücudun motoru ama vücut da önemli. İrade ile her şeyi yapabileceksek valla iyi.

İrademizi kullanmamızı gerektiren şeylere bak. Uyuşturucu bağımlısıyız kurtulacağız. Beklediğimiz on yıl sonra gelecek sabır göstereceğiz. Sıradan bir zekâmız var, başbakan olacağız. Uyuşturucuya niye alışmışım? Niye birini on yıl bekliyorum? Niye başbakan olmak zorundayım?

Bir de kapasiten düşük, iraden zayıf, aşağılanıyorsun. Sanki Kendimi ben yarattım? Gücü olan gücünü göstersin, olmayana bir şey diyemezsin. İte kaka olmaz bu iş.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..