Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '16

 
Kategori
Güncel
 

Irak'ı "İngiliz vatandaşları" yönetiyormuş...

Irak'ı "İngiliz vatandaşları" yönetiyormuş...
 

Yenişafak'tan...


Tüm Ortadoğu coğrafyasında olup bitenleri anlamanın çarpıcı bir haberi daha basına yansıdı...Buna göre, geçmişten günümüze Irak'ı yönetenlerin çoğu İngiliz vatandaşıymış...

Yani, cebinde İngiliz pasaportu taşıyan adamlar, bakıyorsunuz Irak'ta devlet yönetiyor...Sonra da bu adamlar, Türkiye'yi Irak'tan ırak tutmak için çaba sarfediyor.

Zaten, normal bir Iraklı'nın yüzlerce yıllık ortak geçmişe sahip olduğu Müslüman Türkiye'ye karşı çıkması düşünülebilir mi?...Demek ki, Türkiye'yi istemeyenler İngilizler ve onların Iraklı vatandaşları!!

Şimdi bir bakalım bu Irak'ın Lord'lar kamarası'nda kimler varmış:

1-Cumhurbaşkanı Fuad Masum: Kanada vatandaşı...

2-Cumhurbaşkanı danışmanı Iyad Allavi: İngiliz vatandaşı...

3-Irak Başbakanı İbadi: İngiliz vatandaşı...

4-Irak Dışisleri Bakanı İbrahim Caferi: İngiliz vatandaşı...

5-Irak eski Petrol Bakanı Adil Abdülmehdi: İngiliz vatandaşı...

6-Irak eski Maliye Bakanı Hoşyer Zebari: İngiliz vatandaşı...

7-Irak Başbakanı İbadi'nin danışmanı Baha Al-Araji: İngiliz vatandaşı...

Bu liste geçtiğimiz günlerde medyada yazılıp çizildi...Herhalde bilinenler bunlar; bunların daha alt kademelerinden kaç İngiliz vatandaşı, kaç Amerika yurttaşı var, tahmin etmek zor değil.

Bu durum açıkça gösteriyor ki, İslam Coğrafyasındaki savaş, Müslümanların kendi aralarındaki savaş değildir...İngiliz "vatandaşları" kendi öz devletlerinin isteğiyle, Ortadoğu'da Mezhep çatışmaları başlatmak için hainlik üstüne hainlik yapsalar da ortaya çıkan din veya mezhep savaşı değil...

Irak'ta Sünnilere zulm yaparak, DAEŞ'e meydan hazırlayan Maliki, güya bunu Şiilik adına yaptı...Görülen o ki, Maliki, Şiilik adına değil İngilizlik adına yapmış Sünni baskısını...

Bugün İbadi (ya da ABaDi) denen muhterem de, vatandaşlığının hakkını vererek, 72 buçuk milletin cirit attığı Irak coğrafyasına Türkiye'yi sokmamak için salvo üstüne salvo atıyor.

Hesap açık: Türkiye bu bölgeye girerse, tıpkı Osmanlı döneminde olduğu gibi, birlik beraberlik ve huzur gelecek...Emperyalistlerin sömürü çarkına ot tıkanacak.

İngilizler ve onların Iraklı "vatandaşları" da elbette bunu istemiyor...Bu onların varlık nedeni çünkü...

Bir de Türkiyedeki " İngliz vatandaşları" var elbette...Bunlar da Türkiye'ye "otur oturduğun yerde; sana çizilen sınırların ötesine geçme" diye haykırıyorlar.

Bunların kim olduğunu da siz bulun!

 

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..