Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '07

 
Kategori
Güncel
 

Irak milli takımı finalde, ben de onlarlayım

Irak milli takımı finalde, ben de onlarlayım
 

Irak, 2003 Amerikan işgalinin ardından pratikte bölündü, halkı kamplaştı, ortaya neredeyse bir iç savaş tablosu ve durdurulamayan bir dehşet manzarası çıktı.
Ancak son günlerde, başlayan Asya Futbol Turnuvası ile birlikte ülkede garip bir heyecan yaşanıyor.

Bir zamanlar Uday Hüseyin'in yenilgi sonraları oyuncularına yaptırdığı işkencelerden aşina olduğumuz Irak milli takımı, turnuvanın başından beri üst üste aldığı başarılı sonuçlarla bütün bir halkı arkasında birleştirmeye başladı.
En son, yarı final mücadelesinde Güney Kore 0-0'lık sonucun ardından penaltılarla mağlup edilip milli takım finale çıkınca ülkede muazzam bir ortak coşku yaşandı. Bağdat'ta, Musul'da, Basra'da halk galibiyeti doyasıya kutlarken Kerkük'te Türkmen, Arap ve Kürt halkı birlikte eğlenip caddelerde halay çekti. Şimdi bütün Irak, kavgalı etnik gruplar, tek yürek Suudi Arabistan-Japonya mücadelesinin galibiyle yapacakları final maçını bekliyor.

Irak milli takımları için omuz omuza ve belki bir yeni galibiyet dört yıldır hiç olmadığı kadar halkı birbirine yaklaştıracak, küskünleri futbol, spor barıştıracak.
Japonya ve Suudi Arabistan kusura bakmasın, barış ve kardeşlik için, futbolun birleştiriciliğine inandığım için, finalde gönülden Iraklıyım.

 
Toplam blog
: 108
: 2011
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

İsmim Burak Çapraz. Buraya başladığımda 21'dim, öğrenciydim. Bir okul bitti ama hala öğrenciyim. İl..