Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '15

 
Kategori
Dünya
 

İran, devlet gibi davranıyor. Gerektiğinde savaşmaktan çekinmiyor

İran, devlet gibi davranıyor. Gerektiğinde savaşmaktan çekinmiyor
 

İran, dilediği yere asker gönderirken... Biz, önüne gelenden izin alırız!


Ne Fars hayranıyım ne İran fanatiği. Ne rejimini tutarım ne siyasetini. Ama gördüğüm bir şey var: İran, Devlet gibi davranıyor. Gerektiğinde savaşmaktan çekinmiyor. Örnek mi istiyorsunuz? İşte size örnek! :

Biz, Kuzey Irak'ta kafamıza çuval geçirenlere eyvallah edip, Süleyman Şah Türbesi'ni koşa koşa kaçırırken Suriye'den... Onlar, Yemen'de de, Suriye'de de savaşmaktan çekinmiyor.

Biz, Kıbrıs sebepli 3- 5 yıllık Amerikan amborgosunu dolarken dilimize... Onlar, onlarca yıl süren Sam Amca kuşatmasına, canlarını okuyan Washington ambargosuna, gıkını bile çıkarmadı.

Biz, ha bire teori üretirken komşumuz hakkında... Onlar, Suriye'de sahaya indi.

Biz melül melül seyrederken Kandil'i... Onlar diledikleri zaman o dağın, altını üstüne getirdi. Kimselerden izin almadan, icazet beklemeden, istedikleri zaman yerle bir ettiler aynı dağı...

Biz, "Açılımdı, çözümdü," diye, PKK'yı tepemize çıkarırken... Onlar PJAK'ın ağzını, burnunu kırdı.

Devlet olmak kolay değil. Cesaretle feraset gerektirir. Kararlılık lazımdır. Tutarlılık gerektirir. Gözünü budaktan esirgemeden...

Sorsan... En kahraman biziz her zaman!.. Ama gereğini yapmakta daima geç kalır, her işi ağırdan alırız. Adamlar, dünyaya rağmen atom bombası üretirken... Bizdeki atom bombalarının düğmeleri, başkalarının parmağında!..

Şimdi sorsam size... Türkiye, özgür ve bağımsız bir ülke midir?; diye... Birçoğunuz laf yetiştirir anında: "Elbette. Bi şüphen mi vardı?" Hadi öyleyse, gösterin devletliğinizi, çözün Suriye Meselesi'ni; desem... Cevabınız hazır değil mi? "Suriye, çok bilinmeyenli denklem... Ne olacağı hiç belli olmaz!"

Elin herifi öyle demiyor ama... Anında yapıveriyor operasyonu... Biz, ayran budalası gibi seyrederken olan biteni... Mollalar; oyunun bütün rollerini değiştiriyor, tarihi baştan yazıyor.

Netice şu: İran, devlet gibi davranıyor. Gerektiğinde savaşmaktan çekinmiyor. Peki ya biz mi ne yapıyoruz? Yüzyıllardır yaptığımızı... Çok şey ediyor görünüp, durumu idare edip gidiyoruz işte! Alemi kandırdığımızı sanıp... Kendimize atıyoruz kazığı!..

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..