Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '13

 
Kategori
Dünya
 

İran da PKK'ya "ahlaksız teklif"te bulunmuş...

İran da PKK'ya "ahlaksız teklif"te bulunmuş...
 

görsel internetten alınmıştır


Türkiyedeki bazı kesimlerin Türkiye coğrafyasını terketmeye hazırlanan PKK'nın paçalarına sarılarak; "Gitmeyin!..." diye  adeta yalvardığını biliyoruz.

Meğer, dışarıda da İran, Kandile kadar gidip PKK'ya Türkiye'yi terk etme diye yalvarmış. Aslında İran'ın yaptığı bir teklif, hayasız bir teklif: Türkiye'den çıkmayın size lojistik ve silah yardımı yapalım, demiş İran...

İran, Türkiye'nin tarihiyle buluşup hamleler yaptığı son yıllarda kardeş Müslüman bir ülke gibi buna memnun olmak yerine, bir Pers imparatorluğu tepkisi veriyor.

Türkiye'nin bu coğrafyada yeniden büyük Osmanlı misyonunu ele geçirmesini istemiyor. İslam dünyasının hararetle beklediği liderin Türkiye olmasını istemiyor. Çünkü, bu liderliği kendisi için istiyor.

İran, İslam dünyasına lider olmadı, olamaz... Türkiye, İslam dünyasının ezeli lideriydi ebedi lideri olacaktır. İran'ın İslam kardeşliğine ters tutumlar içine girmesi, Türkiye Müslümanları nezdindeki sempatisini kaybetmesine de yol açtı..

Artık İran, Türkiye'de eski devlet düzeninin devamını isteyen, kavgadan iktidar devşirmeye çalışan çoğu ulusalcı gruplarla ortak zeminde hareket ediyor. Bir zamanlar İran rejimini Türkiye için büyük tehdit görenler bugün İran'la aynı politikayı izliyor.

Demek ki, sadece Suriye'de değil, Türkiye içinde de İran terörün bitmesini istemiyor. Otuz yıldır Türkiyenin ayaklarına pranga gibi vurulmuş PKK teröründen kurtulmasıyla alacağı mesafe İran'ı kıskandırıyor.

İran, son yıllarda hiç dost gibi davranmıyor Türkiye'ye... Buna karşılık Türkiye, geçmişte çoğu uluslararası alanlarda İranını yanında durduğu gibi, bugün de karşısına geçmiş değil... İşte bu yüzden İran asla lider ülke olamaz; ama Türkiye olur.

Kandile kadar gidip PKK'ya "ahlaksız teklif" yapan İran devletine yazıklar olsun. Suriyedeki zalimin Müslüman kanı dökmesine destek olmanız Müslümanlığa sığmazken, Türkiyede kardeş kanı döken bir terör örgütüne "sakın işinizi bırakmayın, öldürmeye devam edin" diye yardım ve yataklık teklif etmeniz insanlığa da sığmaz.

Mezhebinizi ve meşrebinizi dinininiz önüne geçirdiniz... Humeyni'nin ruhunu muazzep ettiniz. Müslüman "kardeşlerinizi" incittiniz...

Başınıza gelecek bir musibette Müslümanların hayır duasından mahrum olacaksınız.... Bu mahrumiyet size pahalıya mal olacak, hiç şüpheniz olmasın....

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..