Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '08

 
Kategori
Dünya
 

İran'da sallandırılanlar!

İran'da sallandırılanlar!
 

Yanda gördüğünüz resim Tarlalardaki mahsulü kuşlardan korumak için asılmış korkuluklar değil!

Bu resimdekiler 21. asırda İslam adına, ülkeyi idare eden Mollaların marifeti! Yani insanın insan tarafından öldürülmesi!

Şimdi içinizden belki o adamlar suçlu, cezalarını çekmişler diyen olabilir!

Ama suç işleyenin cezası, bir insanın ölümü ile olmamalı. Hele, hele halkın göreceği meydanlarda, halka açık bir şekilde infaz edilip, teşhir edilmemeli.

Bu şekildeki bir ölümü bu insanlar hak ettiler mi acaba?

Bu nasıl bir İslam anlayışı, bu nasıl bir Şeriat kanunu ki, halkın gözleri önünde, suç işlemiş insanları yüksekçe bir yere çıkartıp asıyorsun! Ve hayatlarına son veriyorsun…

İran'da, cinayet suçundan idama mahkûm edilen biri kadın, 10 kişi infaz edilmiş.

İran'daki yarı resmi Fars Haber Ajansı'nın haberinde, başkent Tahran'daki Evin hapishanesinde cezaları asılarak infaz edilen mahkûmlar arasında, 2001 yılında eşini öldürdükten sonra parçalara ayıran bir kadının da bulunduğu belirtilmiş.

İran'da şeriat kanunları uyarınca, hangi suçlara idam cezası veriliyormuş;

Bu suçlar, cinayet, zina, tecavüz, silahlı soygun, dinden dönme ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlarını işleyenler ölüm cezasına çarptırılıyorlarmış.

Uluslararası Af örgütünün verilerine göre 2007 yılı içinde İran’da 317 kişi bu şekilde asılarak idam edilmiş.

Bizim ülkemizde de hani insanlar, bazı toplumsal olayları konuşurken, “birkaç tanesini sallandırıvereceksin, bak bakalım başkası yapabiliyor mu?” denir ya.

O cümleyi söyleyenlerin gözlerine bu resmi sokacaksın. Bak insan sallandırılınca nasıl oluyor? İnsanlar suç işlemekten vaz geçiyor mu? Osmanlı 600 yıl sallandırdı, Cumhuriyet döneminde yaklaşık 78 yıl sallandırıldı da ne oldu? İnsanlar suç işlemekten caydılar mı?

Manzaranın korkunçluğu karşısında insanın tüyleri diken, diken oluyor. İnsan Hakları savunucuları, Uluslar arası Af örgütü mensuplarının da bu duruma pek aldırdıkları yok! Hatta bazı AB ülkelerinde idamın geri getirilmesi bile tartışılmaya başlanmış!

Böylesine terör olayları, birileri tarafından desteklenir ve masum insanlar ölmeye devam ederse, İdam cezasının yeniden tartışılmasına kim ne diyebilir ki!

İşte Hindistan’da meydana gelen son terör saldırılarında görüldü ki 100 den fazla ölü 400 den fazla yaralı var. Bu veriler bir gecelik bilançodan alınma!

Şu da gösteriyor ki Hindistan’da terör kurbanı ülkeler arasına girdi.

Biz ülke olarak artık bazı terör olaylarına alıştık ve işin en acı tarafı da bu! Terör olayını normal bir olaymış gibi algılayıp, tepki vermemek!

Ne olursa olsun insanın ölümü, normal bir zamanda, insan elinden veya devlet elinden olmamalı!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..