Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '18

 
Kategori
Dünya
 

İran'ı Suudi Arabistan mı Karıştırdı, Suudi Arabistan'ı da İran Karıştırmıştı

İran'ı Suudi Arabistan mı Karıştırdı, Suudi Arabistan'ı da İran Karıştırmıştı
 

İki ülke de karıştı, genel kanaat de bu ve zaten ülkelerin açıklamaları da bu yönde. Böyle olunca böyle kabul ediyorsunuz da bana hiç ikna edici gelmiyor; ülkeler birbirlerini böyle kolayca kandırabiliyorlarsa diyecek bir şey kalmıyor.

Peki karıştırmak bu kadar kolaysa ABD’yi karıştırsana, ya da Japonya’yı!

Suudi Arabistan’mış, İran’mış, hatta Türkiye’ymiş bunlar zaten karışık; bahane arıyorlar…

Gezi parkı meselesine gelince… O bir hassasiyetti kullandılar, yeşile dokunmak dünyanın her yerinde tepki görür; Gezi’nin devamındaki milyonlar bu nedenle Taksim’e aktı. Türkiye bu, o gün yeşildi, başka gün sarı olur yine karışır. Belki nedenlerimiz farklı ama biz de Arabistan ve İran gibi ülkelerdeniz, yani içten karışık, rüzgâr bekliyor.

Sorunların karıştırdığı bir ülke… Halkın yarısı hükümete karşı. Öyle böyle karşı değil hem de. Ve hükümet bu %50’yi yok sayarak, onların hassasiyetlerini dikkate almayarak kendi bildiğini okuyor. Böyle bir durumda Gezi parkında gezmeye gitsem Türkiye yine karışır!

“Türkiye’yi birileri karıştırdı…” Öyle bir Türkiye olsun feriştahı karıştıramaz! Kim tezgâhladıysa tezgâhladı ama Gezi parkı hükümetin uygulamalarının sonucudur.

Aynı şey Suudi Arabistan’da, aynı şey İran’da…

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..