Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '10

 
Kategori
Kitap
 

İrem Yerlikaya - Aynadaki Yalnızlığım

İrem Yerlikaya - Aynadaki Yalnızlığım
 

AYNADAKİ YALNIZLIĞIM - ROMAN


2009 yılı başında ‘’Kumrular zamanı’’ adlı ilk kitabını çıkardığı zaman İrem Yerlikaya’nın kim olduğunu, onunla dostluğumuzun nasıl bir tesadüfle başladığını, kitap yazacağım diye otomotiv sektöründeki işinden ayrılışını nasıl da tasvip etmediğimi çünkü Ford Otosan yayın organındaki yayınlanan o hayli profesyonelce hikayelerini de yazanın kendi olmadığına inanmadığım gibi, bu yazarlık işinin de bir maceradan ileri gidemeyeceğini sanıyordum ve bunu 29.01.2009 da Milliyet Blog’umda açık açık yazmıştım.

Oysa İrem Yerlikaya, TRT de ilk kitabının tanıtımı için verdiği röportajda diyordi ki, ‘’ yazarlar, 1. kitabı çıkardığında, 2.kitabı da hazırdır’’.

Kafasına koyduklarını birer birer gerçekleştiriyor genç yazarımız ve artık ben de ona hiç sormadan buradan ilan edebilirim. Artık, 2. kitabı çıkardığından, 3. kitabı da hazır. .

İrem Yerlikaya’nın 2. kitabının adı ‘’Aynadaki yalnızlığım’’..

Onu ne zaman görseniz, yüzünde mutlaka bir mutluluk tebessümü vardır, fotoğraflarına da yansır daima. Bu mutluluk tebessümü, onun ruhundaki yalnızlığına bir isyandır beklide. İnsan, etrafında 100 tane dostu varken de yalnızdır çoğu zaman.

Kitabın arka kapağında romanındaki pasaj’da yazdıkları, sanırım bu kendini kalabalıklarda yalnız hissetme duygularının isyanıdır işte. İrem Yerlikaya, eminim ki bu romanında yaşadığı duygular ile hesaplaşıyor ve bunu böyle yaşayanlara sesleniyor;

‘’Herkes dünyaya tek başına geliyor ve son yolculuğunu da yine tek başına yapıyor. Yalnızca bu ilk ve son anlarda yalnızlığın kendine ait bir mutlaklık hali söz konusu aslında, geriye kalan ömür denilen ve her birimiz için farklı sürelere yayılmış olan o zaman dilimi boyunca, yalnızlığı kendimiz yaratıyoruz!. Bu konuda hiç konuda özgür olmadığımız kadar özgürüz’’.

Böyle yazmış.. Böyle hissetmiş.. Hani kendisinin de sıkca yaşadığı bu isimsiz özgürlüğe sitem sanki ve sanki kendi yalnızlığını paramparça olan aynanın kırıklarını birleştirdiğinde, giderek kaybolan buğunun ardından, artık billurlaşan görüntüde hayatı yeniden nasıl yakaladığını ifade ediyor.

Benim tanıdığım İrem’den, bir yerde beynimizi lüzumsuzca kemiren ‘’yalnızlık karamsarlığının’’ yok edilmesi üzerine dostca tavsiyeler olarak da yorumlayabiliriz.

Duygu ve düşüncelerini, hayalleri ile birleştirip, bir kadife yumuşaklığında roman olarak böylesine yazabilmek, Allah vergisi bir yetenektir. İrem’in romanlarını okurken huzur bulur, dinlenirsiniz. Hikayelerinde olduğu gibi güzel ve akıcı Türkçesi romanlarında da

fark ediliyor artık. Onu konuşurken dinlemek ayrı bir güzellikti, şimdi romanlarını okumak ayrı bir zevk.

İrem Yerlikaya, ‘’Aynadaki yalnızlığım’’ ile çağdaş Türk romancıları arasındaki yerini almıştır. Sayısı giderek çoğalacak romanları ile yakın zamanda ismini daha sık duyuracak, bu alanda adından fazlaca söz ettirecektir.

Aynadaki yalnızlıktan sıyrılmış billur görüntü, net olarak bunu ifade ediyor.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..