Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '07

 
Kategori
Haber
 

Irkçılık

Irkçılık
 

İnternet haber sitelerinin birinde Bulgaristan’da Türkler tarafından yaptırılan bir çeşmeye ırkçı bir grub tarafından yapılan saldırı haberi vardı. İlginç olan bu ırkçı grub saldırısını kaydedip you tube’ a vermiş şu an orada gösteriliyor.

Geçen gün Macaristan veya Avusturya olacak ırkçı grublar askeri birlikler oluşturmuşlar, eğitimler başlamış. Aynen II.Dünya savaşı öncesi Nazi Almanyası benzeri bir durum var yani. Medeniyetin (!) beşiği Avrupa da insan böyle şeyler duyunca çoook şaşırıyor(!)… Yazık; Avrupa’ da bozuluyor(!) gitgide.

Bulgaristan’daki olaya dönersek Bulgarların, Osmanlıdan beri Türklerle ve bıraktıkları eserlerle bir sorunları var. Yıllarca kardeşce yaşadığımız milletlerden biri MİLLİYETÇİLİK hareketlerinden sonra birden uyanmışlar(!), zayıf olduğumuz bir dönemde; eşsiz(!), güçlü Avrupa devletlerinin destek ve kışkırtmalarıyla sonunda bağımsızlıklarını elde etmişlerdir. Bulgarlar, Cumhuriyet Türkiyesi döneminde de kindarlıklarını her zaman göstermişlerdir.. Yıllar önce Bulgaristandaki Razgart’daki Türk mezarlarına zarar vermişler, bu olaya Türkiye’den özellikle gençlerden tepki gelmişti.. Hatırladığım Özal dönemi yüzbinlerce Türkü de sınır dışı etmişlerdi. Ve daha birçok olay…

Yazık, gerçekten yazık…Ortadoğu ve Balkanlardaki bir çok millet bugün bu coğrafyadaki varlıklarını müslüman Türk’ün engin insan sevgisi ve hoşgörüsüne borçludurlar.Kabul edilse de edilmese de gerçek bu.Açın bakın tarih yalan söylemez..Eşsiz insanların(!) coğrafyası Avrupalılar gibi fethedilen yerlerdeki insanları öldürüp, zorla yerlerinden etseydik inanın ki bu bölgede bugün çok farklı bir durum söz konusu olurdu.İnsan bazen bugün milletimize yapılan haksızlıkları görünce keşke ah keşke diye de geçirmiyor değil içinden..Niye bizimkiler de İngilizlerin Amerika kıtasında, Hindistan’da.Avustralya’da yaptılarını, Fransızların Amerika kıtasında, Cezayir’de Laos’da yaptıklarını, İspanyolların yine Amerika kıtasında yaptıklarını, İtalyanların Libya’da, Somali’de yaptıklarını ve Almanların, Hollandalıların yani o yüce insanların(!) memleketlerinin yaptıklarını yapmadı….!!!

Bunu dilerken bile içimiz cız ediyor.Sinirle bile olsa böyle bir şey dilemek ne kadar kötü……

Tabiki de bizim de hatalarımız olmuş tarihte ama onların ki kadar kirli ve iğrenç değil.Ama her şeye burnunu soktukları için bizim tarihimizi de kendilerininkine benzetmeye çalışıyorlar, kirletmeye çalışıyorlar.1915 Ermeni olayları bunun en açık örneği…

Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, …

 
Toplam blog
: 152
: 10713
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

TARİH ÖĞRETMENİ MEB DENİZLİ  AĞRI AFYON  ..