Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '13

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

İrmik helvası tarifi

İrmik helvası tarifi
 

İrmik Helvası:
500 gram İrmik, 1 paket margarin veya tereyağı ve 50 gram çam fıstığını iyice kavurunuz ve fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam ediniz.
Diğer taraftan 2 bardak süt ve 2 bardak su karşımını kaynatınız. Ardından bu sütü irmik ile 2-3 dakika daha pişiriniz. Üzerine 4 su bardağı toz şekeri de ilave edip karıştırmaya devam ediniz. Suyunu ( sütlü) çekince ocaktan alınız.
20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun, yarasın, kilo yapmasın...

kaynak:nuri deniz

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..