- Kategori
- Yemek - Mutfak
İrmik Helvası
Kandiliniz mübarek olsun!
Bu gün helva yapalım, komşularımıza dağatalım...
Malzemeler
2 su bardağı irmik
150 gr tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı su
2 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
1 avuç dolmalık fıstık
Bir kaba, bir su bardağı şekeri, soğuk sütü ve kaynamış soğumuş bir bardak suyu koyup şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Fıstıkları sıvı yağda rengi dönene kadar kavurun. Tereyağı ve irmiği tencereye koyun. Çok kısık ateşte, yaklaşık 45-50 dakika boyunca karıştıra karıştıra irmiklerin rengi istediğiniz kıvama gelinceye kavurup şekerli su/süt karışımını ekleyin ve kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Helva kaynamaya başladığında tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesi için bekleyin.
Suyunu çeken helvayı ocaktan alıp 1 çorba kaşığı toz şekeri üzerine serpin ve karıştırın. Bir süre dinlendikten sonra, servis tabağına alıp üzerini tarçınla süsleyip ikram edin.
Afiyet Olsun!