Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
3914
 

İrmikli ızgara köfte

İrmikli ızgara köfte
 

İrmikli ızgara köftesi çok da şık duruyor


Evde yapılan köftelere genellikle ekmek içi ya da galeta unu kullanılır. Bu tarifte ekmek yerine irmik kullandım. Lezzeti ve yumuşaklığı tam istediğim gibi oldu. İrmikli ızgara köfte kıymadan dolayı oldukça zengin protein, demir ve irmikten dolayı B1 vitamini içeriyor. Tabi besin öğeleri sadece bunlarla sınırlı değil. Yağsız kıyma kullanıldığı için de doymuş yağ oranı azalmış oluyor. Özellikle çalışan bireyler bir seferde fazlaca yaparak derin dondurucuya irmikli ızgara köfte koyabilirler. Böylece dolapta pişmeye hazır her daim ana yemeğiniz bulunabilir. Malzemeler ( 4 kişilik) 250 gr Yağsız dana kıyması 1 yumurta 2 baş kuru soğan ½ su bardağı irmik ½ su bardağı su 1/8 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı yeni bahar Tuz, karabiber, kimyon Yapılışı: Kıyma, yumurta, rendenmiş soğan, irmik ve suyu güzelce karıştırın. Yaklaşık 5-10 dakika buzdolabında dinlendirin. Bu sırada maydanozları ayıklayıp yıkayın ve ince ince kıyın. Dinlendirdiğiniz köfte karışımını çıkarıp maydanozunu ekleyin ve üzelce yoğurun. Arzu ettiğiniz büyüklükte köfteler yapın. Fırında ya da ocak üstü ızgara tavasında hiç yağ eklemeden pişirin. Domates, biber gibi sebzelerle süsleyerek servis yapın. Diyetisyen Aysen Arıcan Öz 

 

www.aysenarican.com.tr

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 102
Toplam yorum
: 102
Toplam mesaj
: 45
Ort. okunma sayısı
: 2510
Kayıt tarihi
: 22.08.07
 
 

Diyetisyen Aysen Arıcan Öz Aysen Arıcan, 1999 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diy..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster