Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '13

 
Kategori
İftar Sofraları
 

İrmikli Tatlı Çerkez tatlısı da denir ninem yapardı.

İrmikli Tatlı Çerkez tatlısı da denir ninem yapardı.
 

rulo oluşu üzerinin istenildiği gibi fındık rendesi ,fıstıkla süslenebilir .


Bu tatlı genelde kız istendikten sonra dünür evine götürülen çok tadında bir tatlıdır. Hamuru sadece emek ve sevgidir.

MALZEMELERİ ,

1,5 SU BARDAĞI UN +İRMİK

YAŞMAYA 3/4 KADARI1/ÇAY BARDAĞI SU

5 TANE YUMURTA, SARISI,(BEYAZINI İÇ İÇİN KULLANILACAK)

BİR PAKET KABARTMA TOZU, 1/2ÇAY BARDAĞI SU

100 GRAM TEREYAĞI 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ.

İÇ MALZEMESİ ;

BEŞ YUMURTANIN BEYAZI

100 GRAM ÇOK İNCE ÇEKİLMİŞ CEVİZ

100 GRAM DA TOZ CEVİZ

şerbeti ; 3su bardağı şeker +3subardağı su, 1/2 limun suyu(önce kaynatılır soğumaya bırakılır.

HAZIRLANIŞI;

Derin bir kap içinde sırayla unu içine mayayı üstüne az suyla telle açınız unu karıştırırken diğer malzemeleri tek tek karıştırınız ardından irmiği, yumurta sarılarını az tuz, kabartma tozu, tereyağını erimemiş koyup çırpılır hamur toparlayınca üstüne bez örtülüp 15, 20 dakika dinlendirilir.

İç malzemesi yumurta akları çırpılırken içine ceviz tozu ve çok ince övütülmüş ceviz le harmanlanır adeta macun olur kullanılmaya hazırdır dinlenen hamur 30 a 20 kuturunda merdaneyle açılır, yaklaşık yüksekliği 1cm olmalı enine iç konur yuvarlanır, uçları birbirine gelince kesilir elle yuvarlanır rulo olur diğer hamuruda aynen yapılır. 3 cm boyunda rulolar kesilir kağıt üzerinde bekletirirken kızgın yağda kızartılır sıcakken soğuk şerbete atııp çıkarılıp üzerine fıtık ezmesi serpilir.

 

 
Toplam blog
: 151
: 1010
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..