- Kategori
- Yemek - Mutfak
İrmikli Yoğurt Tatlısı
İrmikli Yoğurt Tatlısı
En hafif tatlılardan bir tanesi olan İrmikli Yoğurt Tatlısı bugün sizler için Blog Milliyet'te .
Kullanılacak Malzemeler:
1 su bardağı irmik,
1 adet yumurta,
1 çay bardağı yoğurt,
1,5 su bardağı un,
1 çay bardağı ayçiçeği yağı,
1 tane portakalın kabuğunun rendesi,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya.
Şerbet için;
2,5 su bardağı toz şeker,
2,5 su bardağı su.
Pişirme süresi:175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar.
İrmikli Yoğurt Tatlısı’nın Yapılışı
Bir kabın içerisine 1 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 çay bardağı yoğurt eleyip çırpın.daha sonra 1 su bardağı irmik,1,5 su bardağı unu1 çay bardağı ayçiçeği yağını,1 tane portakalın kabuğunun rendesini,1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
Hamurdan parçalar koparın ve eliniz ile şekillendirin. Yağladığınız fırın kabınıza hamurları aralarında boşluk olacak şekilde sıralayın ve üzeri kızarıncaya kadar önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişmeye bırakın.
Sizde bu arada şerbeti için 2,5 su bardağı toz şekeri ve 2,5 su bardağı suyu bir tencereye alıp kaynatın.
Pişen yoğurt tatlınız fırından çıkarın ve ılıyan şerbeti kepçe yardımıyla üzerlerine gezdirin.
Dilerseniz üzerini Hindistan cevizi ya da fındık içi ile süsleyebilirsiniz.
Tatlınız servis edilmeye hazır.
Afiyet Olsun.
http://www.pratikpastatarifleri.org/irmikli-yogurt-tatlisi.html