Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

İrmikten Şekerpare tarifi

İrmikten Şekerpare tarifi
 

İrmikten Şekerpare


MALZEMELER :
4 bardak un
2 yumurta
1 paket margarin
1 su bardak + 3 çorba kaşık pudra şekeri
5 kaşık irmik
Yarım paket kabartma tozu
isteğe göre hindistan cevizi

Şerbeti için;
4,5 su bardak şeker
6 bardak su
Yarım limon

HAZIRLANMASI :

Yoğurma kabına malzemelerimizi alıp yoğuralım. Hamurdan parçalar koparıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsimize dizelim. Arzu ederseniz üzerine fındık da koyabilirsiniz. Fırınımızda 200 derecede üstü pembeleşinceye dek pişirin. Hazırlanan şerbeti soğuduktan sonra sıcak olan şekerpareye döküp servis yapabiliriz. Afiyetler Olsun …

 

http://www.lezzetlisirlar.com/irmikli-sekerpare-tarifi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..