Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '13

 
Kategori
Sinema
 

Iron Man 3 Her Şey Güç! peki neden

Iron Man 3 Her Şey Güç! peki neden
 

Iron Man 3


Adam mıdır kıyafeti kıyafet yapan yoksa kıyafetmidir adamı adam yapan? Bu nedir? Sorulması gereken esas soru, yaptığımız şeyler er geç bizi bulur. İyi yada kötü bizi bulur. Hayat bir aynadır. Aynaya nasıl bakarsan onu görürsün. Yaptıklarımız er geç bizi bulurmu? Uzun bir aradan sonra Tony Stark tekrar karşımızda, bu seriden dördüncüsü olarak kabul gören ” üçüncüsü Avengers ” görsel anlamda çekimi harika olan Hikayesi ile sizi beyazperdeye bağlıyor. Yalnızca klasik sorun olan sinemalarda 3 boyutlu film diye gidip 2 boyutlu film izlemekten bıkanlardanım. Boyutu tam beceremeyeceksen ne diye 3 boyut film dersin. Bana göre 3 boyut olarak hiç doyurmayan ama normal izlemek istediğinde bekleneni fazlası ile veren bir film.

 

Peki bu kahraman bir daha izlenilir ve yine tutar mı? Bence her zaman izlenir. Aykırı tipler her zaman sevilir. Kendi iç dünyasında yaşayan bir kahraman olarak, mekanik aletleri ve teknolojik robotu ile zaman geçirmekten yorulmayan kahramanımız, yetmezmiş gibi Avengers da dünyayı kurtarmaya çalışırken panik atak rahatsızlığına kapılması onu bazı yerlerde çaresiz kılar. Yeni yarattığı parçalanabilen robotu ile Tony Stark arasındaki ilişkiyi seyirci, espirilerinden hiç bir şey kaybetmeyen Robert Downey Jr ile filmde bolca güldürüyor. Hem paralı hem yakışıklı hem ukala olan aykırı tipimiz Tony Starkbu kez zamanında kendisinin yarattığı bir düşman ile karşı karşıya kalıyor. hem daha güçlü hem daha zengin olan bu rakip, Tony Starkın evine yakıp kül edip, yetmezmiş gibi Pepper yani sevdiği kadını ele geçirirler. artık daha dikkatli, ve daha seri olmak zorundadır. Çünkü düşmanı akıllıdır.

Uzun bir aradan sonra hakettiği yere geldiğini düşündüğüm Robert Downey Jr. Sherlock Holmes serileri ile de gönülleri fethetmeye devam edecek. John Depp tarzı farklı kişiliği her zaman ilgi çekiyor. Bu yüzden daha çok farklı tipte roller alabilir.

 

Guy Pearcenin yeniden yükselişi son bir kaç filmde gözlerden kaçmıyor. Zaten bunun ile ilgili görüşlerimi ve bu oyuncunun tekrar yükseleceğini 2012 yılının temmuz ayındaki yazımda belirtmiştim. Bu arada çaktırmadan filmde kendi ülkesine de lafları ile sağlam taş atıyor. İzlemeyenler için açıklamıyorum, bu siyasi olayı, izleyenler zaten ne demek istediğimi anaıyacaklarıdır.

Pepper ”Gwyneth Paltrow ” farklı bir bakış açısı ile değerlendiren Iron Man 3 beklenen çok dışında olmasada süpriz bir bölüm ile perdeyi kapatıyor. Baştan söylemek isterim Marvel yapımlarının özelliğidir, Fanatikleri bilir. Filmin sonunda yazıların geçmesinin hemen arkasından serinin devamının geleceği bölümü kısa bir fragman olarak izlersin. Biz sinemada öyle bir sahne yok denildiği halde inatla bekledik.

Hiç bir fragman göremedik. siz siz olun Makinistin sözüne güvenin bizim gibi 15 dakika beklemeyin. Sonunda fragman görememek neye alamettir bilmem ama umarım dördüncüsü çekilir. Gerçi Avengers 2 de kesin yer alacak ama , Iron man 4 sinemalara gelir mi şu an için cevapsız.

Herkese iyi hafta sonları. İyi seyirler.

 

Murat sarı

https://twitter.com/muratsari8084

(04.05.2013 )
 

 
Toplam blog
: 52
: 1367
Kayıt tarihi
: 25.11.12
 
 

Düşüncelerimi, hayallerimi, bilgilerimi paylaşmayı seviyorum, dünyaya birbirimizi anlamak çin gel..