Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '21

 
Kategori
Spor
 

İRTİFA KAYBI

Geçtiğimiz haftalarda Hatay ‘a karşı aldığı 6-0 ‘lık mağlubiyetle sıkıntılı günler yaşamış Antalyaspor karşısına çıkan Trabzonspor  yine oyun ve sonuç bakımından kısır maçlarından birini daha oynadı.

Trabzonspor’un sahaya taktiksiz bir anlayışla çıktığını, oyunun sıkıştığı anlarda A ,B ve C planlarının olmadığını gördük. Alacağın üç puanın çok şey ifade edeceği bir karşılaşmada Ekuban ‘ın atamadığı penaltıya ne de demeli…Bu kadar kötü bir penaltı atışı Ekuban ‘a hiç yakışmadı. Kaldı ki penaltı gol olsa Trabzonspor kötü futboluna rağmen zor da olsa bir galibiyetle Antalya dan dönebilirdi. Özellikle Trabzonspor’un yediği gol de Serkan’ın kısa kalması ,defans oyuncularının pozisyon alamaması oyunun Trabzonspor adına kilitlenmesine sebebiyet verdi. Özellikle üstelik 10 kişi kalmış Antalyaspor karşısında uzatma dakikalarına kadar baskılı oynamış gözüken Trabzonspor’un bu kadar pozisyon üretmekte etkisiz olması , Trabzonspor’un bir kez daha ne kadar çok transfer ya da transferlere ihtiyacı olduğunu defaten ortaya koydu.

Trabzonspor’un hangi sistemle, hangi oyun anlayışını ortaya koymak istediği tam bir muammaydı. Karşısında ligin vasat takımlarından olan Antalyaspor karşısında 3 puan alamıyorsan zirve iddiası hayalden öte geçemez.

 Oyun olarak etkili bir futbol ortaya koyamayan Trabzonspor maçın son bölümünde yapay olarak etkili görünse de bu oyununu maçın geneline yaymakta oldukça zorlandı. Antalyaspor ‘un 10 kişi kaldıktan sonra  oyunu sahasında kabullenmesi de Trabzonspor’un etkili görünmesine etki etti. Fakat bu kimseyi yanıltmasın, Takım iyi oynamıyor.  

Genel olarak sezona baktığımızda  zaten Trabzonspor'un  vasatı aştığı ,iyi bir futbol ortaya koyduğu karşılaşma söylemek çok zor. Ancak  biz de malum saha sonuçları iyi oldu mu her şeye bir sünger çekilip görmemezlikten gelinebiliyor

Trabzonspor da irtifa kaybı devam ediyor…Umarım takım bütünlüğü yeniden sağlanarak ,taraftarın da desteği ile yeniden zor da olsa iyi bir galibiyet serisi yakalanır.

 
Toplam blog
: 12
: 66
Kayıt tarihi
: 11.01.21
 
 

Avukat Melih Saatçı,1977 Sinop doğumludur. 1996 yılında girmiş olduğu İstanbul Üniversitesi Huk..